Megalakult a Felvidéki legendák 40+

felvidéki legendák
Muzsla |

A közelmúltban Felvidéki legendák 40+ néven megalakult azoknak a jelentős sikereket elért egykori kiváló labdarúgóknak a csapata, akik az elmúlt évtizedek során oly sok örömet szereztek a dél-szlovákiai szurkolóknak. Az ötletgazda D. Tok Ernő újságíró, az első felvidéki magyar sportcsatorna tulajdonosa volt.
 

A zömmel magyar nemzetiségű, egykoron első és második ligás játékosok bő kerete 48 tagú, az alakulat bemutatkozó mérkőzésére nemrégen került sor Muzslán.

„Hagyományteremtő szándékkal a mi pályánkon lépett színre a Laco Molnár által vezetett gárda. Nagyon örülök, hogy a résztvevők vállalták a szereplést és a 4x25 perces megmérettetésen újra megcsillogtatták tudásukat. A kilátogató nézőket izgalmas, néha izzó, de rendkívül sportszerű játékkal örvendeztették meg. Településünk csapata remek házigazdának és ellenfélnek bizonyult, így jól sült el az esemény”

– nyilatkozta lapunknak Farkas Iván muzslai polgármester.

Az összecsapás kezdőrúgását Vodnyánszka Renáta dunaszerdahelyi atléta végezte el, míg a vendégek bemelegítését és erőnléti felkészítését édesanyja, Medgyes Renáta edző vállalta magára. 

A vezetést Domin Attila jóvoltából a vendégek szerezték meg, majd Simon Gyula tizenegyesből 2:0-ra növelte csapata előnyét. Persze a hazaiak sem hagyták annyiban a dolgot, és Lakatos Gyula értékesített büntetőjével és Papuk Denis parádés góljával kialakították a 2:2-es végeredményt.

A találkozó második szünetében bemutatkozott a muzslai AC újonnal létrejött U11-es csapata. A focistapalántáknak vadonatúj sportfelszerelést ajándékozott a helyi Endrődy János Alapiskola és Muzsla község. Az adományt Ölveczky Árpád intézményvezető és Farkas Iván polgármester adta át a fiataloknak. Mindemellett D. Tok Ernő nyilvános gyűjtést kezdeményezett az U11-es kollektíva támogatására, amelyhez a jelen lévő játékosok és a szervezők is hozzájárultak. Összesen 411 euró gyűlt össze.

„Jólesett, hogy a szervezők gondoltak rám. Felemelő érzés volt ismét találkozni Simon Gyuszival, Laco Molnárral és Varga Dezsivel. Az is csodálatos volt, hogy a pályán mindenki magyarul beszélt, ami az összetartozás nemes érzését váltotta ki bennem. Szeretném, ha ez a hagyomány folytatódna, jómagam hajlandó vagyok besegíteni egy ipolysági vagy zselízi fociünnepség megszervezésébe” – jegyezte meg a szintén pályára lépő Urblík József, aki egykoron játékosként Bártfán, Kassán, Rimaszombatban és Privigyén is megfordult az élvonalban, jelenleg pedig ötvenévesen itt-ott még aktív játékosként is beszáll a IV. ligás ipolysági csapatba, valamint a klubelnöki és az edzői feladatokat is ellátja.

Érdekes

A nagy nap résztvevői:

A Felvidéki legendák színeiben szerepeltek: Rengel Péter, Csányi Csaba, Sipos József, Urblík József, Varga Dezső, Kianek Zsolt, Sztojka János, Simon Gyula, Domik Attila, Novota Zoltán, Kiss Béla, Matejov Róbert, Boda Ferenc, Hubert Ondua, Szabó József és D. Tok Ernő. A csapat edzői Ladislav Molnár és Kalmár László voltak.

 

A muzslai AC csapata: Maruniak Roman, Szliva Attila, Lakatos Gyula, Flender Sebastián, Stugel Roland, Dima Strokov, Klincsek András, Márton Adrián, Pálmai Olivér, Golán Norbert, Papuk Denis, Tóth Tamás, Franta Patrik, Nagy Dávid, Gergely Zsolt, Lampert József, Csizmár Patrik, Ivanics Zorán. Edző: Sováb Zoltán. 

 

A meccs játékvezetői Kiss Bálint Fortuna ligás bíró, Urblík Norbert és Szőllősy Péter voltak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?