Megműtöttek egy 80 éves koronavírus-fertőzöttet a komáromi kórházban

Megműtöttek egy 80 éves koronavírus-fertőzöttet a komáromi kórházban
Komárom |

A komáromi AGEL kórház sebészei vasárnap délután megműtöttek egy COVID-19-pozitív férfit, aki korábban combnyaktörést szenvedett. A műtét nem egész két óráig tartott, és az ún. vörös COVID-zónában került rá sor, a legszigorúbb járványügyi előírások betartása mellett. „A páciens jól van, a kórház pedig bizonyította, hogy teljesen felkészült az ilyen helyzetekre is” – jelentette ki Miroslav Jaška, a komáromi kórház igazgatója.

A szóban forgó páciens a komáromi szociális intézet 80 éves lakója, aki egy esés következtében sérült meg. Az intézetet nemrég a COVID-19 betegség egyik gócpontjává nyilvánították. Annak ellenére, hogy az illető negatív koronavírus-teszttel érkezett a kórházba, a vörös COVID-zónában helyezték el, és alávetették őt a PCR tesztnek is. Ennek eredménye pozitív lett, így a beteget csak a legszigorúbb higiéniai előírások betartására mellett lehetett megműteni. Erről Rudolf Pelikán, az Agel nyugati szárnyának igazgatója számolt be hétfőn.

A műtétet végző csapat minden tagjának egyszer használatos védőköpenyt, védőszemüveget, védőpajzsot, légzésvédő maszkot, két pár, egyszer használatos kesztyűt és cipőhuzatot kellett viselnie. Az orvosoknak ebben a felszerelésben kellett elvégezniük a nem egész két órás műtétet. Az operáció összideje azért is volt hosszabb az átlagosnál, mert megfelelően elő kellett készíteni a műtőhelyiséget, a védőfelszereléseket pedig szakszerűen kellett fel- és levenni. „A páciens nagyon jól együttműködött. A műtét során nem léptek fel komplikációk, sem a sebesüléssel, sem a koronavírus-fertőzéssel összefüggésben” – közölte Pelikán. A műtét után a pácienst egy az új típusú koronavírus-fertőzöttek számára elkülönített szárnyban helyezték el.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?