Szerdán tartják a Smer által indítványozott rendkívüli ülést

parlament k
Pozsony |

Szerdán, 13 órától tartják a parlament rendkívüli ülését, amelynek összehívását az ellenzéki Smer párt tagjai kezdeményezték. Ezen az ülésen a kormány tagjainak be kellene mutatniuk azokat a sürgős intézkedéseket, amelyekkel enyhíthetők a világjárvány második hullámának negatív következményei. 

Az ellenzék célja, hogy a parlament elfogadjon egy határozatot, amely kötelezné a kormány tagjait, hogy az októberi ülésszak elején előterjesszenek egy konkrét tervezetet a koronavírus-pandémia második hullámával összefüggésben. A tervezetnek tartalmaznia kellene azokat a sürgős intézkedéseket, amelyekkel minimalizálhatók a világjárvány negatív következményei. Foglalkoznia kellene ezek államháztartásra gyakorolt hatásával is.

A rendkívüli ülésen várhatóan felszólal a pénzügy-, a gazdasági, a munkaügyi, a beruházásokért felelős, a közlekedési, a földművelésügyi, a környezetvédelmi, az oktatási és a kulturális miniszter is. Az ellenzék többek között arra kíváncsi, hogy milyen lépéseket terveznek tenni a szlovák gazdaság versenyképességének biztosítása és az innováció ösztönzése érdekében. Tudni szeretné továbbá, hogy milyen intézkedéseket készítenek elő az olyan területeken, mint a foglalkoztatás védelme, a magas szintű szociális ellátás és az oktatási színvonal fenntartása, valamint az uniós prioritások teljesítése a digitális és zöld gazdaság terén.  

A kormánytagoknak ismertetniük kellene azokat az intézkedéseket is, amelyeknek köszönhetően mérséklődni fog a pandémiának az idegenforgalomra, a sportra és a kultúrára gyakorolt negatív hatása. A pénzügyminiszternek elő kellene terjesztenie olyan jogszabályi és fiskális rendelkezéseket is, amelyekből kiderül, a kormány hogyan fogja pótolni a regionális és területi önkormányzatok osztalékadóból származó bevételkiesését.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?