Megnyitják a Piritó bevásárlóközpontot

Érsekújvár
Érsekújvár |

Újabb üzletsort nyitnak a Nyitrai úton lévő Tesco és Aquario komplexumok közvetlen közelében a járási székhelyen. Érsekújvár önkormányzata két évvel ezelőtt hagyta jóvá a vállalkozói elképzelést. 

A vásárlók a Nyitrai útról, a körforgalom felől közelíthetik majd meg az új komplexumot, amelynek bekötőútján jelenleg is dolgoznak a munkások. Az alkalmazottak számára tizenöt, a bevásárlóknak csaknem kétszáz férőhelyes új parkolót építenek a komplexum előtt.

A Piritó üzletközpontban hét boltot nyitnak, a mintegy 6,5 milliós beruházással bővítik a jelenlegi üzletközpontok választékát, és további munkahelyeket kínálnak. A pozsonyi Primum Kft., az építkezés kivitelezője tavaly kapta meg a szükséges építési engedélyt. A közelmúltban nyitottak új utcát, korszerű családi házakkal a komplexum szomszédságában, melyet szintén Piritó lakónegyednek neveznek. Érsekújvárban több olyan városrész is található, melyeket a helyiek a mai napig az eredeti néven emlegetnek. Ilyen a Kapcarét, a Jánosmajor, a Makkhidi-dűlő, a Margithalma, Nagyszugla, Nyárhidi-dűlő, vagy a Panca, a Piritó és a Ragony. A Piritó bevásárlóközpont közelében lévő, 2007-ben épített Aquario centrumot is bővítenék egy 2017-ben kidolgozott és 2018-ban véleményezett környezeti hatástanulmány szerint. 

A hátsó telken háromszintes épületet emelnének. Az L alakú épület első szintjén 1600, a másodikon 1700 négyzetméteres területen nyitnának boltokat, a legfelső szinten lévő csarnokokban irodahelyiségeket bérelhetnének az érdeklődők. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?