WHO: az egymillió halott ellenére van ok a reménykedésre

kína koronavírus

Nehéz pillanat a világ számára, hogy immár több mint egymillió ember halt meg a koronavírus okozta Covid-19 nevű betegség következtében, de vannak reménysugarak, amelyek bátorítanak  bennünket a jelenben és a közeljövőben - vélekedett az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem keddi összesítéséből kiderült, hogy meghaladta az egymilliót azoknak a száma, akik koronavírus-fertőzés következtében vesztették életüket a világon a legutóbbi koronavírus-járvány kezdete óta.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója az egymillió halálos áldozat lélektani határának áttörését követően úgy fogalmazott: a járvány eddigi legfőbb tanulsága az: "nem számít, milyen a járványügyi helyzet éppen egy adott országban, mindig lehetséges, hogy a remény újlendületet kapjon".

Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója hozzátette, hogy a tudományos közösség minden korábbinál többet tett annak érdekében, hogy teszteket, gyógykezeléseket és vakcinákat dolgozzon ki a Covid-19-el szemben. Mindez azonban eddig csekély eredménnyel járt.     

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?