Karantén és kalória. Disznótor

Karantén és kalória 22.

Hogyan oszthatók el a családban demokratikusan a hűtőpolcok? Sehogy

Ez nem egyszerű keksz, gyömbéres. Tudom, hogy megígértem, de itt most nem a kekszen van a hangsúly, hanem azon, hogy gyömbéres. A gyömbért nem kívánom, de szeretek mindent, ami gyömbéres.

Emlékszel, egyszer meséltem, hogy szeretem a szardíniát és a paradicsomot is, de a paradicsomos szardíniát nem tudnám megenni. Na ilyen ez is, ne a kekszre összpontosíts, hanem az ízesítésre.

Ez medveszar, szereted. Hivatalosan medvecukor. Látod, ez is olyan, mint a gyömbéres keksz: szerintem te se az ánizst, se az édesgyökeret nem szereted, a medveszart viszont igen. Különös, már-már misztikus dolgok ezek.

Fehér joghurt, semmi ízesítés. Bizony ám, hogy meg fogom enni, tényleg! De ha mégsem, jó lesz a rakott krumpli tetejére. De megeszem. Öntök rá egy pici mákolajat, majd elmondom, jó lett-e.

Néha te is ehetnél egy kevés joghurtot vagy valami hasonlót. Tudom, tudom. De az egészséged kedvéért. Meg hogy ne legyen akkora ez az aránytalanság köztünk, hogy a hűtőben minden tejes dolog az enyém, és semmi sem a tiéd.

A csontok kedvéért. Rendben, nem kényszer a szüret. Vagy a disznótor? Semmi sem, ez a lényeg. Demokrácia. A hűtő felső három polca az enyém, az alsó három a tiéd. Hogy csak öt polca volna?

Demokrácia a hűtőben
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk

 

A sorozat első tíz része:

Kapcsolódó cikkünk

 

Kizárólag online felületünkön elérhető Vasárnap-tartalom

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?