Koronavírus: 265 új eset volt vasárnap

koronavírus

Vasárnap (szeptember 27.) 265 újabb esetben diagnosztizálták az új típusú koronavírus-fertőzést Szlovákiában. A nyilvántartott pozitív esetek száma ezzel 9343-ra nőtt. A laboratóriumokban 1954 mintán végezték el a tesztet. A COVID-19 betegségből 35 páciens gyógyult fel. A betegséggel összefüggésbe hozható elhalálozások száma (44) nem változott. Erről az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) tájékoztatott a covid-19.nczisk.sk weboldalon.

A legtöbb pozitív eset a következő járásokhoz kötődik: Námesztói (Námestovo) – 70, Pozsonyi (Bratislava) – 41, Turócszentmártoni (Martin) – 16, Dunaszerdahelyi (Dunajská Streda) – 12, Kassai (Košice) – 12, Turdossini (Tvrdošín) – 11, Galántai (Galanta) – 9, Komáromi (Komárno) – 7, Galgóci (Hlohovec) – 6, Zólyomi (Zvolen) – 6, Besztercebányai (Banská Bystrica) – 5, Iglói (Spišská Nová Ves) – 5, Trencséni (Trenčín) – 5.

Négy-négy újabb esetet vettek nyilvántartásba a Bártfai (Bardejov), Poprádi (Poprad), Rózsahegyi (Ružomberok) és Aranyosmaróti (Zlaté Moravce) járásban. Három-három újabb esetet regisztráltak az Alsókubini (Dolný Kubín), a Kassa-vidéki (Košice a okolie), a Vágújhelyi (Nové Mesto nad Váhom), az Érsekújvári (Nové Zámky), a Bazini (Pezinok), a Privigyei (Prievidza), a Szenci (Senec), a Nagykürtösi (Veľký Krtíš), a Garamszentkereszti (Žiar nad Hronom) és a Zsolnai (Žilina) járásban. Két újabb eset a Nagyszombati (Trnava), egy-egy pedig a Csacai (Čadca), a Gyetvai (Detva), a Késmárki (Kežmarok), a Lévai (Levice), a Malackai (Malacky), a Nyitrai (Nitra), a Vágbesztercei (Považská Bystrica), a Nagyrőcei (Revúca), a Szenicei (Senica), a Szinnai (Snina), a Tőketerebesi (Trebišov) és a Zsarnócai (Žarnovica) járáshoz kötődik.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint 127 nőről és 138 férfiról van szó. A legfiatalabb fertőzött 2, a legidősebb 93 éves.

Az alsókubini (Dolný Kubín) regionális közegészségügyi hivatal beszámolója szerint az igazolt fertőzöttek két üzemhez köthetők.

A turócszentmártoni (Martin) regionális közegészségügyi hivatal arról tájékoztatott, hogy az új igazolt fertőzöttek többsége olyan hallgató, akiket az orvostudományi karon teszteltek. A COVID-19-pozitív diákokat a diákszálló egy elkülönített emeletén helyezték karanténba.

A COVID-19 betegséggel összefüggésben 197 személyt kezelnek kórházban, 168 esetben már igazolták a koronavírus-fertőzést. 16 beteget az intenzív osztályon kezelnek, 15 páciens mesterséges lélegeztetésre szorul.

A világjárvány kitörése óta Szlovákiában 447 940 laboratóriumi tesztet végeztek el. Eddig 44 személy halt bele a betegségbe. Az aktív esetek száma 5086.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?