Mintegy háromezerrel nőtt a fertőzöttek száma Csehországban

koronavírus

Mintegy háromezerrel nőtt csütörtökön az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Csehországban, a járvány kezdete óta ez a második legmagasabb napi növekedés. Folyamatosan emelkedik a kórházban kezelt betegek és a halálos áldozatok száma is – derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján pénteken nyilvánosságra hozott legfrissebb kimutatásból.

A fertőzöttek száma csütörtökön átlépte a 30 ezret. A bizonyítottan koronavírusosok számának növekedése szeptemberben gyorsult fel. Míg a korábbi hónapokban egyszer sem lépte túl a napi ötszázat, szeptemberben a napi emelkedés csak kétszer volt ötszáz alatt. E hét első négy napján a fertőzöttek száma elérte 9100-at.

A legújabb statisztikák szerint a kórházakban kezeltek száma 670-re emelkedett, közülük 131-nek súlyos az állapota. Az elhalálozások száma csütörtökön 142-re nőtt, ezeknek majdnem a fele szeptemberre esik.

Roman Prymula egészségügyi miniszter a képviselőház szakbizottságának zárt ülésén a kiszivárgott információk szerint felhívta a figyelmet arra, hogy ha ilyen tempóban emelkedik a kórházban kezeltek száma, akkor gondok lehetnek a speciális kórházi ágyakkal és a szakszemélyzettel.

Az elvégzett napi tesztek száma átlagban 20 ezer körül mozog. A  helyzet továbbra is Prágában a legrosszabb, ahol százezer lakosra 205 fertőzött jut. Csehország 70 járásából már több mint harmincban száz felett van a százezer lakosra eső fertőzöttek száma. Prága többtucatnyi iskolájában is megjelent a járvány, Zdenek Hrib főpolgármester ezért találkozni kíván az egészségügyi miniszterrel, hogy megvitassák a teendőket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?