Ilyen lesz az új budapesti Néprajzi Múzeum. VIDEÓ

MTI/Máthé Zoltán

A Liget Budapest Projektnek köszönhetően a budapesti Néprajzi Múzeum a Kossuth Lajos térről a Városligetbe költözik, most megtekinthetjük, hogy milyen lesz az új épület.

Európa egyik legkorábbi, 1872 óta működő etnográfiai intézményeként a Néprajzi Múzeum első alkalommal költözik a számára tervezett, minden szakmai és látogatói igényt kielégítő új épületbe, ahol a tervek szerint az intézmény kevésbé ismert kincseit is a közönség elé tárhatják a szakemberek. A 3000 négyzetmétert is meghaladó állandó kiállítási tér egy korszerű szemléletű, nagyszabású, látogatóbarát tárlat létrehozására kínál lehetőséget. Jelentősen megnő majd a látogatók által közvetlenül megismerhető műtárgyak száma, emellett az időszaki tárlatok területe is 

– ismerteti videójukat a Néprajzi Múzeum.

 

Bíróságból múzeum

A Kossuth Lajos téren álló épület a kötözés miatt 2017-től nem látogatható, az új épület még nem készült el. A régi Néprajzi Múzeum épülete eredetileg igazságügyi palotának épült, Hauszmann Alajos tervei alapján, a 19. század végén. 1949-ig a felsőbíróság épülete volt, később munkásmozgalmi intézet működött benne, ezután a Magyar Nemzeti Galéria használta. A Néprajzi Múzeum a 70-es években költözött ide.

 

Madonna és Antonio Banderas is táncolt itt

1996-ban a Kossuth Lajos téren álló épület volt az egyik forgatási helyszíne az Evita musical filmes adaptációjának. A film egyik producere a magyar származású Andy Vajna volt, a helyszín ötlete neki köszönhető.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?