56 koronavírus-fertőzött a kolozsnémai idősotthonban

kolozsnémai idősek otthona

A bentlakókat letesztelték és elkülönítették aszerint, hogy fertőzöttek-e vagy sem. Egy személy van súlyos állapotban, őt a komáromi kórházban kezelik.

41 bentlakó és 15 alkalmazottnál mutatták ki a tesztek a fertőzést” – tájékoztatta lapunkat Helena Uríčková, a Komáromi Területi Közegészségügyi Hivatal igazgatóhelyettese és epidemológiai osztályának vezetője. Elmondta, az intézmény gyakorlatilag hétfő óta le van zárva, ugyanis az első fertőzöttet még vasárnap azonosították, majd azt tapasztalták, hogy mások is mutatnak klinikai tüneteket.

Szerdán különítették el az idősotthon lakóit és az alkalmazottait aszerint, hogy kimutatták-e náluk a fertőzést vagy sem. A helyi önkormányzattal együttműködve a kolozsnémai kultúrházban szállásolták el a negatív eredményt produkáló személyeket, köztük azokat az alkalmazottakat is, akik az idősekről gondoskodnak. Az otthonban a pozitív esetek maradtak, idősek és a személyzet egyaránt. Még a mai napon is elvégeztek 25 vizsgálatot, köztük olyan esetekben is, ahol már korábban is teszteltek. Uríčková hangsúlyozta folyamatosan figyelik az intézményt, és a fejlemények, valamint az eredmények alapján döntenek az esetleges újabb intézkedésekről.

Az intézmény pozitív esetei azonnal a napi statisztikák csúcsára repítették a Komáromi járást, ahol a szerdai eredmények szerint összesen 58 fertőzöttet regisztráltak.

A koronavírus-járványtól függetlenül sincsenek az intézménynek könnyű hetei, ugyanis egy hónappal ezelőtt az özönvízszerű esőzések miatt az egyik épületükből evakuálni kellett a bentlakókat. Az esetben senki sem sérült meg, a kármentesítés után akkor gyorsan visszaállt a mindennapi rendes működés.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?