Térfigyelő kamerákon követték a tolvajt

Érsekújvár
Érsekújvár |

A plébániatemplomban, a kora esti szentmise idején loptak meg egy idős férfit, aki segítséget kért a városi rendőröktől, és ennek köszönhetően rövid időn belül lefülelték az ógyallai tettest. 

Jozef Tököly városi rendőrparancsnok a térfigyelő kamerák fontosságára hívta fel a lakosok figyelmét a város honlapján, utalva a közelmúltban történtekre. A plébániatemplomban fogta le az idős férfi kezét a tolvaj, átkutatta a nadrágja zsebeit és erőszakkal elvette a karóráját. A kirabolt férfi nem vesztette el a lélekjelenlétét, alapos személyleírást adott a rendőröknek, akik ennek alapján átfésülték a főteret és a környékbeli utcákat. A városi rendőrség térfigyelőkamera-rendszerét felügyelő kollégák is részt vettek a tettes felkutatásában, nyomon követték a mozgását. A férfit végül a vasútállomáson kapták el a rendőrök, karján a lopott órával.

„A. K. fiatalkorú beismerte tettét. A büntető törvénykönyv értelmében fiatalkorú személynek büntetőjogi felelőssége van, ezért a városi rendőrök az esetet jelentették a rendőrségnek, akiknek az elkövetőt a lopott tárggyal együtt átadták” – mondta Jozef Tököly.

Az Érsekújvári Városi Rendőrség munkatársai az MP Manager információs rendszer bevezetése óta gyorsabban, hatékonyabban reagálnak a lakossági bejelentésekre. A rendszer nyilvántartja az összes eseményt, melyeket közvetlenül a terepen, valós időben táplálnak be a járőröző rendőrök. Pontosan tudják, mikor hol tartózkodnak a kollégák, illetve azt is, ki állapította meg a szabálysértést és ki bírságolt. A városi rendőrség műszakvezetője minimális időveszteséggel irányíthatja át a rendőröket a jelzett helyszínekre. A frissen továbbított adatok részét képezik a GPS-koordináták, fényképek, illetve a terepen készített videófelvételek, így az adatokat azonnal fel tudják dolgozni a rendőrségen.

Harmincegy térfigyelő kamera működik Érsekújvár különböző pontjain. Az idei városi költségvetésből további 20 ezer eurót kapott a városi rendőrség új térfigyelő kamerák vásárlására. 

A kihelyezett kamerák közelében magyar és szlovák feliratú matricák figyelmeztetik a járókelőket arra, hogy az adott környéket kamerákkal figyelik. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?