Környezetkímélő újragondolás. GALÉRIA

nadina

Nagyidai Edina lakberendező és home stager, a Nadina Interior home staginggel és bútorbérbeadással foglalkozó vállalkozás megálmodója.

Munkája mellett évek óta képezte magát a lakberendezés és a home staging területén, de csak tavaly nyáron kezdte el építeni vállalkozását, amikor is egy ismerősének befektetésre felújított ingatlanát készítette fel sikeresen az eladásra. Az ingatlan, hiába volt felújítva, üresen nem volt elég kelendő, berendezés és home staging után azonban pár napon belül elkelt.

A bemutatott lakást a tulajdonosai korábban raktárként és otthoni munkahelyként használták, így eladás előtt teljesen kiürítették. Mivel szerették volna a legtöbbet kihozni az ingatlanuk eladásából, Edinát kérték fel, hogy segítsen felkészíteni az eladásra, melyhez a költségek csökkentése érdekében mindenképpen bérelt bútorokat szerettek volna igénybe venni.

A NADINA Interior ugyanis a maga nemében egyedülálló vállalkozás, ugyanis nemcsak home staginggel foglalkozik, hanem ahhoz kapcsolódóan bútorbérbeadással is, vagyis üres ingatlanok esetén lehetőség van a bútorokat az értékesítés idejére bérbe venni, így az eladók jelentős költséget takarítanak meg amellett, hogy a bútorok későbbi eladásával sem kell vesződniük.

Galéria

Ezt a lehetőséget ráadásul nem kizárólag a saját ügyfelei, hanem más home stagerek és azok ügyfelei részére is elérhetővé teszi.

A bútorbérlés amellett, hogy költségtakarékos megoldást nyújt az eladók számára, sokkal környezettudatosabb berendezési mód is, mint az általános gyakorlat, ahol az eladás érdekében megvásárolják a bútorokat, aztán ha a vevő nem tart rá igényt, megpróbálják gyorsan eladni. Bérléssel a bútorok többször felhasználhatók.

Az emberek folyamatosan vásárolják az új bútorokat, a gyárak pedig a fast fashion divathoz hasonlón egyre inkább divatbútorokat gyártanak, ami több gyári hulladékot bocsát ki a talajba, a vízbe és a levegőbe. Ha azonban a bútorokat szükség esetén több ember is bérli, az csökkenti a vadonatúj darabok iránti igényt.

Mi a home staging?

A divatosan csengő angol kifejezés olyan jelenséget takar, amikor valaki az otthonát eladásra készíti fel. Az eladó fél biztosítja, hogy a lakás a legjobb formában kerüljön az új tulajdonoshoz. A home staging rövidíti az eladási időt, olykor pedig maximalizálja az ingatlan árát. Az eladó legfőbb célkitűzése: vonzó portékává tenni az ingatlant. (Forrás: ingatlan48.hu)

A teljes írás a VasárnapHáztartás mellékletben jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?