Mi a különbség a háztáji és a bolti kacsa között?

Mikoczi
Dunaszerdahely - Dunajská Streda |

Neked mi az első gondolatod, mikor látod hullani a leveleket? Megint jön a hideg és az eső? Lassan lecseng a munka a földeken? Esetleg, hogy a televízió képernyőjére újra visszatérnek a kedvenc műsoraid? A mi szakmánkban az ősz azt jelzi, hogy újra itt a kacsa- és libaszezon. Ez jórészt a tradícióknak, népszokásoknak köszönhető.

 

Ezek közül a legismertebb november 11., vagyis a Márton-nap. Ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. A lakmározásnak külön kedvezett, hogy a hagyomány szerint ilyenkor tiltott volt a takarítás, mosás, teregetés, mert ezek a jószágok pusztulását okozták.

Faluhelyen a tömött libát ősszel volt szokás levágni, ezért a Márton-napi ételek jellemzően libafogások. Egy frappáns kis mondóka is fennmaradt, miszerint: „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”.

 

Sok családban vált a karácsonyi vacsoraasztal elengedhetetlen szereplőjévé a finom, ropogós kacsasült. Sajnos egy dolog el tudja rontani a vacsorát, amikor a sütő ajtaját kinyitva azzal szembesülünk, hogy a szárnyasunk a felére zsugorodott, szinte csak a csont és bőr maradt.

Ez könnyen megelőzhető, ha az Ázsiából importált (nagykereskedelmi, gyanúsan olcsó) kacsa, liba vagy csirke helyett hazai, háztáji, gondos odafigyeléssel előkészített húsokat fogyasztunk. Ez a szemlélet szerves részét képezi vállalkozásunknak, ugyanis csak olyan húsokat forgalmazunk, amelyek a mi családi asztalunkra is kerülnek, ropogósan, ínycsiklandóan.

 

Számunkra a profitnál többet jelent, mikor látjuk a visszajáró vásárlóink elégedettségét. Hálásak és büszkék vagyunk, hogy sokan már 15 éve folyamatosan tőlünk vásárolnak. Vállalkozásunk életében a legnagyobb érték az ügyfél.

Ha számodra is kihívást jelent a friss, háztáji alapanyagok beszerzése, esetleg családi összejövetelre készülsz, akkor keress minket bátran. Nagy szeretettel várunk a Mikóczi Hús üzleteinkben, vagy igény szerint házhoz is szállítunk. Nagyobb rendezvények esetén, külön kérésre akár kemencében sütve is. További információkért bátran keresd fel a Facebook oldalunkat (https://www.facebook.com/hydinamikoczi/).

Örömmel állunk a rendelkezésedre!

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?