Nyílt levél Gröhling oktatási miniszternek

Branislav Gröhling

Nyílt levél Gröhling oktatási miniszternek

Tisztelt Branislav Gröhling miniszter úr,

Aggodalommal figyeljük az oktatási minisztérium kommunikációját saját az Oktatáskutató Intézetben (IVP) dolgozó elemzői irányában. A sajtóban megjelent a minisztérium állásfoglalása, melyben olyan állítások vannak, mint hogy az IVP elemzői manipulatív mediális nyomást fejtenek ki a minisztérium vezetésével szemben, miközben tolerálták a minisztérium korábbi vezetésének nem hatékony munkáját; de az is benne van az állásfoglalásban, hogy az érintett személyek „Lubyová exminiszter elemzői”.

Miniszter úr, biztosak vagyunk benne, hogy még emlékszik rá, hogy az elmúlt négy évben ellenzéki képviselőként mit gondolt az IVP professzionális, független, elkötelezett munkájáról. Olyan emberekről van szó, akik nem adták fel akkor, amikor Lubyová miniszter leváltotta vezetőjüket, és akkor sem, amikor az Önök kormánya ismét váltott az élükön. Tovább dolgoztak a törvényváltozásokon, a költségelemzéseken és a stratégiai anyagokon.

Nem találjuk méltónak azt, hogy a konstruktív, dologi vita helyett saját elemzőikre személyes sértésekkel támadnak, mondván hogy ők „Lubyová emberei”. Ez a fajta kommunikáció csak érvelési hibaként értékelhető, és nem viszi előre a kommunikációt.

Bízunk benne, hogy csak egy egyszeri, kiélezett kommunikációról van szó, amely a koronavírus érkező második hullámának feszült atmoszférájában született. Bízunk abban is, hogy ahogy ellenzéki politikusként értékelni tudta az IVP munkáját, úgy azt most is értékelni fogja, mint miniszter.

Az elemzőket ugyanis nem csak akkor kell meghallgatni és dicsérni, amikor kellemes, pozitív és eladható híreket hoznak, hanem akkor is, amikor elemzéseik kellemetlenek, aggasztóak és nehezen kommunikálhatóak. Sőt, azt gondoljuk, hogy pont akkor kell őket a leginkább értékelni.

Üdvözlettel, és sok sikert kívánva a munkájához,

Ravasz Ábel (Most-Híd)

Juraj Hipš (Spolu)

Michal Šimečka (Progresívne Slovensko)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?