A Suzuki vadonatúj családi kombija a Swace nevet kapta

Suzuki Swace
Pozsony |

Hosszú évek után visszatér a Suzuki kínálatába a családi kombi. Az újdonságot a Toyota fogja gyártani Nagy-Britanniában.

A Swace a második modell, melyet a Toyota és a Suzuki közötti együttműködés keretében gyártanak a Toyota Motor Corporation jóvoltából. A Swace értékesítése 2020 telén kezdődik Európában.

Sportos megjelenés

Az alacsony tömegközépponttal tervezett Swace széles kialakítását kihangsúlyozza a hátrafelé ívelő vonalvezetése, amelyet az egyedi tervezésű LED fényszórók és a nagy, méhsejtmintás hűtőrács egészít ki.

Míg az alacsony karosszériakialakítás és a széles sárvédők stabilitást sugároznak, addig az ablakok és a hátrafelé ívelő vonalvezetés az autó sportos és dinamikus stílusát erősítik. Az ember már már azt hinné, hogy egy átemblémázott Toyota Corollát lát. Nem véletlenül, hiszen a Swace valóban az átemblémázott Corolla. 

A motor és az elektromotor közötti optimális teljesítményelosztást elősegítve a kifinomult hibrid rendszer közvetlen gázreakciót biztosít, mely során alacsony üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás érhető el.

A Swace várhatóan hét különböző színben lesz elérhető: Titánfehér, Jégfehér, Manhattan szürke metál, Párducfekete, Bársonykék, Dióbarna, Olívazöld metál.

A Swace belsejét a „kevesebb néha több” elv alapján tervezték. Elegáns, mégis egyszerű belső kialakítása a tágasságra, a kényelemre és a praktikumra összpontosít. 

Az utastérben a széles műszerfal dominál, amelyet egybefüggő vízszintes elemekkel díszítettek. 

Multimédia

A középkonzolon elhelyezett 9 colos érintőképernyő kompatibilis az Apple CarPlay, Android Auto és a MirrorLink rendszereket használó okostelefonokkal. Az AM/FM/DAB rádió és a Bluetooth® kapcsolat a kormánykeréken elhelyezkedő gombokkal is irányítható.

Az elülső konzolban Qi vezeték nélküli töltőpad áll rendelkezésre az okostelefonok töltéséhez, valamint két USB csatlakozó és egy AUX bemenet érhető el a vezető- és az anyósülésen utazók számára. 
A belső kialakításban olyan extrák találhatók még, mint a kormánykerék és az első ülés fűtése, az S-FLOW klímavezérlő rendszer, amely azokhoz az ülésekhez irányítja a befújt levegőt, amelyeken utasok ülnek, valamint az utastér-világítás.

Csomagtér

A nagy, 596 literes csomagtér bőséges helyet biztosít a különféle poggyászok és szabadidős csomagok számára. A csomagtértálcát alacsonyabb helyzetbe lehet helyezni a magasabb tárgyak szállításához. Ráadásul nedves vagy szennyezett tárgyak tárolására is használható, hiszen a szőnyeg hátoldala műanyag burkolattal van bevonva a könnyű tisztíthatóság érdekében. 

Hibrid teljesítmény

A Swace hibrid rendszere ötvözi az erőteljes elektromotort egy 1,8 literes benzinmotorral, amelyet kizárólag hibrid rendszer használatra terveztek. 

A nagy teljesítményű motor és a nagy akkumulátor-kapacitás révén a Swace négy üzemmóddal rendelkezik. EV üzemmódban a járművet kizárólag az akkumulátorból nyert áram hajtja. Ez a beállítás rövid távú vezetésre ajánlott különösen kora reggel és késő este a lakóövezetekben, vagy a garázsokban és a fedett parkolókban jön jól.

Kényelmes vezetés

Az alacsony motorháztető, valamint a hibrid akkumulátor hátsó ülések alatti elhelyezkedése segít csökkenteni a karosszériadőléseket, javítja a menetstabilitást, és hozzájárul a sima és könnyű vezetéshez. A MacPherson karosszériaelemek és a kettős keresztlengőkaros felfüggesztés fokozzák a menetkényelmet.

A Swace három üzemmóddal van felszerelve – Normal, Eco vagy Sport.

Az autóban számos vezetést elősegítő rendszer van. Például az ütközés-megelőző rendszer (PCS) segít megakadályozni más járművekkel, gyalogosokkal és kerékpárosokkal való ütközéseket azáltal, hogy egy milliméteres hullámhosszú radarral és egylencsés kamerával folyamatosan figyeli az utat, és amennyiben veszélyt észlel, a fékasszisztens automatikusan lefékezi az autót.

A sávkövető asszisztens (LTA) automatikusan segíti a vezetőt a sávba való visszatérésben. A Swace a forgalmi jelzéseket is felismeri (RSA), és megjeleníti az adott jelzést a műszerfalon.

Hát valahogy így fest majd a Suzuki új családi kombija, amely nem egészen húsz év után tér vissza a japán márka modellkínálatába. ⋌

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?