NBA: Újra Antetokounmpo az MVP

Giannis Antetokounmpo

A Milwaukee Bucks 25 éves görögországi szupersztárját, Giannis Antetokounmpót pénteken megválasztották az amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legértékesebb játékosának (MVP). 

Rajta kívül 11 játékosnak sikerü̈lt eddig zsinórban kétszer is megszereznie ezt a címet (Stephen Curry, Lebron James, Steve Nash, Tim Duncan, Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Moses Malone, Kareem Abdul-Jabbar, Wilt Chamberlain és Bill Russell). 

Az idei MVP-versenyben a Görög Szörnyetegnek becézett Antetokounmpo Lebron Jamest, James Hardent, Luka Doncicot és Kawhi Leonardot előzte meg. A sorrendet egy pontrendszer alapján határozták meg, a szavazatok sportújságíróktól, tudósítóktól és szurkolóktól érkeztek. 

Az MVP-trófea mellett Giannis ebben a szezonban bezsebelte az Év védőjátékosa díjat is. Ez a kombináció eddig csak Michael Jordannek és Hakeem Olajuwonnak sikerült ugyanabban az idényben. 

Kétségkívül egy olyan játékosról beszélünk, aki megelőzi korát. Nem voltunk még tanúi gyorsaság, erő és dinamika ehhez fogható kombinációjának. Giannis gond nélkül levédekezi az ellenfél legnagyobb centerét, illetve lecselezi, pontosabban körbevezeti a labdát a legfürgébb védőn is – köszönhetően gyorsaságának és borzasztóan hosszú végtagjainak.

Antetokounmpo nagy utat tett meg passzolójátékában is az elmúlt néhány évben. Mikor áttöri a védelmet, az ellenfél kénytelen rá összpontosítani, magára vonzza a védőket, ilyenkor a csapattársak felszabadulnak a hármasvonalon, Giannisnak pedig ez szuper lehetőség gyűjteni az asszisztokat az effektív pontszerzés és domináns lepattanójáték mellé. A kétszeres MVP játéka azonban egyáltalán nem tökéletes. Mint általában a magasabb, nagyobb súlyú játékosoknak, dobótechnikája nem túl folyékony, és végképp nem elég könnyed. Giannis azonban a díj átvételekor elmondta, hogy tisztában van ezzel a gyenge pontjával, melyen a felkészülés során dolgozni fog.

Az MVP címet az alapszakaszban nyújtott teljesítményért adják. A Giannis vezette Milwaukee Bucks a legjobb győzelem/vereség rátával zárta a szezont (56:17), a rájátszásban viszont sokkolóan korán, már a második körben kiestek a Keleti főcsoportban ötödik helyezett Miami ellen (4:1).

A kudarcnak mondható szezon után Giannis jövője kérdőjelessé vált a Bucksnál. Az MVP elmondása szerint viszont bízik abban, hogy ha megerősítik a keretet, és maga is dolgozik a hiányosságain, akkor a megfelelő klubban van ahhoz, hogy jövőre megnyerjék az NBA-t.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?