Nagymegyeri veteránok brünni diadalai

súlyemelés
Nagymegyer |

Nem csak a csehek járnak szívesen Nagymegyerre, a nagymegyeriek is sikeres kiruccanásokat tesznek Csehországba. Amíg a csehek üdülnek a Csallóközben, az ottani veterán súlyemelők győzelmekért mennek a határon túlra, 2005 óta minden évben. Augusztus végén elsőségeik számát újabbal gyarapították a cseh veterán ligában. Lénárt Rudolf alapítót és szóvivőt kérdeztük.

A Mezei Tibor, Megály János, Juhász László és Németh Vince alkotta négyesfogat megnyerte a liga második fordulóját...

…és a ligát is, mert az első fordulóban is mi voltunk a legeredményesebbek, s így az idei ligaelsőség is a miénk lett. Ezt korábban már jó néhányszor kiharcoltuk, pontos adat nincs a birtokomban, de ötnél többször már biztosan megnyertük.

Már előtte elárulta, nyerni mennek Brünnbe. Annyira biztos volt a dolgában? Minden az elképzelések szerint alakult?

Így is mondhatnám. A koronavírus korlátai mindenkit egyformán sújtottak, s ez a gyengébb eredményekben is visszaköszönt. A nagy kánikula sem volt elhanyagolható tényező. Számítottam újabb elsőségünkre, de tartottam is attól, hogy valami közbejöhet. Tudtam, ha elkerül bennünket a sérülés, és a fiúk hozzák azt, amire képesek, mi leszünk a legjobbak. Versenyzőink ugyanis hatalmas tapasztalattal rendelkeznek, s a kevesebb edzés mellett is sokat képesek kihozni magukból. Éppen a minap láttam egy összehasonlítást az ausztriai, magyarországi, csehországi, lengyelországi és szlovákiai veterán emelők teljesítményéről, de nem találtam a környező országokban olyan magas pontszámú eredményeket, mint a mieink. A teljesítményeket ugyanis Sinclair-pontokban számolják, a felemelt súlyt kor és súlycsoport szerinti besorolásban minősítik. 

Látszólag egyszerű győzelmet arattak...

Utólag könnyű ezt kijelenteni. Mindig arra kérem versenyzőinket, hogy az egészségükre vigyázzanak. Ilyenkor nem egyéni csúcsokra törünk, hanem a csapatdiadalra. Egyéniben az más, ott jöhetnek a csúcsteljesítmények.

Akad-e kiemelendő egyéni eredmény?

Mind a négyet megemlíteném. Olyan eredményeket értek el a fiúk, ami kellett a sikerünkhöz. Az elmúlt hónapokban az ismert körülmények miatt nem volt ideális a felkészülés, zárt tornateremben zajlott a verseny, megizzadtak társaim a győzelemért.

Jövőre újra megnyerik a cseh ligát?

Bízom benne. Nagymegyertől kevesebb pénzt kapunk a szükségesnél, többnyire magunk álljuk a költségeket. Hogy mi lesz jövőre? Biztosan szeretnénk elmenni, hogy újra bizonyíthassunk, csak sérülés ne szóljon közbe. A fiúk hozzáállásán nem múlik, szívvel-lélekkel emelnek. Elsősorban maguknak szerezve örömet.

Érdekes

VETERÁNOK CSEH LIGÁJA

2. forduló, Brünn, a nagymegyeri versenyzők eredményei, egyéni – M5: Mezei Tibor (szakítás: 95 kg, lökés: 115 kg, összetett: 201 kg), 335,1737 Sinclair-pont, M5: Megály János (75, 105, 180), 334,6543, M6: Juhász László (77, 88, 165), 332,3472, M3: Németh Vince (95, 118, 213) 327,6382; csapat: 1. MKVaSŠ Veľký Meder 555 kg, 1002,1752 Sinclair-pont (a legjobb három versenyző összetett eredménye). A 2020-as cseh liga végeredménye: 1. Veľký Meder 33 pont, 2. Zlín 30, 3. Holešov 28.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?