A puttony csak telik

lelki froccs

Mindannyian zsákot hordunk. Ha akarjuk, ha nem, ott van a képzeletbeli puttony, amibe óhatatlanul és sokszor észrevétlenül rakódnak le a dolgok.

Kinek mi, érzések, történések, megbocsájthatatlannak hitt létezések, hangulatok, örömforrások. A puttony pedig telik. Hol jó, hol kevéssé jó dolgokkal. Cipeljük, visszük a hátunkon, a nyakunkban, érezzük a gyomrunkon. A puttony pedig sugárzik. Mert minden, amit belepakoltunk, ott van, néha életre kel, és néha nem is tudjuk, mi az, ami a leginkább hatást gyakorol belőle. Pedig olyankor is befolyásol bennünket, amikor a legkevésbé számítanánk rá.

Hogy mit tudunk tenni? Olykor nem árt megállni, egy-egy pillanatra, percekre, órákra. Megkeresni a saját puttonyunkat, hol, melyik testrészünknél cipeljük, és megnézni, vajon mit rejt magában. Sokszor az is segít, ha végiggondoljuk, mi minden zajlott, történt velünk az elmúlt időszakokban. Csak úgy, minősítés nélkül, nem fontos, hogy mi volt jó, mi volt rossz, az úgyis mindig csak az adott pillanatban számít.

Ha többet szeretnénk tenni magunkért, álljunk neki szelektálni a puttonyunkat. Számtalan olyan dolog lehet benne, ami már nem szolgál bennünket, mégis ottléte miatt hatással van ránk. Olykor célszerű ezt a nagytakarítást vállalnunk, mert sűrűsödnek a benne lévő dolgok, mi pedig egyre nehezebbnek, nyomasztónak érezzük. Csak rajtunk áll és múlik, hogy meddig és mennyit cipelünk. Az én tanácsom az, sokkal könnyebb az élet ösvényein úgy eligazodni, ha kevesebb terhet cipelünk. Szánjunk magunkra – és a puttonyunk kiürítésére – időt. Megéri.

Ambrózai Zsuzsanna, Ember_kép 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?