Tour de France – Kwiatkowskié az utolsó alpesi etap, Roglic őrzi előnyét

Michal Kwiatkowski

A lengyel Michal Kwiatkowski nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 18., utolsó alpesi szakaszát, amelyen a szlovén Primoz Roglic megőrizte előnyét összetettben a riválisai előtt.

A Méribel és La Roche-sur-Foron közötti 175 kilométer során a világbajnok Kwiatkowski ineosos csapattársával, a kolumbiai Richard Carapazzal együtt ért célba, miután az utolsó emelkedőn leszakították a spanyol Pello Bilbaót, illetve az is a kezükre játszott, hogy a svájci Marc Hirschi egy bukás után már nem tudott hozzájuk felzárkózni. Kwiatkowski és Carapaz a több mint háromperces előny birtokában az utolsó kilométereket már vidáman beszélgetve tette meg, majd a legjobb hegyi menőnek járó pöttyös trikót megszerző Carapaz udvariasan átengedte a szakaszgyőzelmet rutinosabb klubtársának.

Az összetettben éllovas Roglic ezúttal is csak közvetlen riválisaira figyelt, illetve arra, hogy épségben átkeljen a szakaszt színesítő, két kilométeres murvás részen.

Pénteken a sprintereké lesz a főszerep a Bourg-en-Bresse és Champagnole közötti 166,5 km-es, nagyrészt sík etapon.    

A versenyzők összesen 3470 kilométert tekernek, amíg vasárnap célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n. A híres sugárúton a szokásos tömeg helyett, a  koronavírus-járvány terjedése miatt ezúttal csak ötezer néző lehet majd jelen.

Érdekes

Eredmények:

18. szakasz, Méribel – La Roche-sur-Foron, 175 km:

1. Michal Kwiatkowski (lengyel, Ineos) 4:47:33 óra
2. Richard Carapaz (kolumbiai, Ineos) azonos idővel
3. Wout Van Aert (belga, Jumbo-Visma) 1:51 perc hátrány

Az összetett élcsoportja:

1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 79:45:30 óra
2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 57 másodperc hátrány
3. Miguel Ángel López (kolumbiai, Asztana) 1:27 perc h.

A francia körversenyt a koronavírus-járvány miatt rendezik a nyár közepe helyett szokatlan időpontban, de még így is az idei első háromhetes viadal, mivel a szintén halasztott, általában májusi Giro d'Italia csak októberben lesz, és azt követi, részben átfedéssel a Vuelta a Espana.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?