Vérfrissítés a nagytúri focicsapatnál

régiófoci
Nagytúr |

Nyolc meccsből két győzelem és hat vereség. Ez a nagytúriak eddigi őszi mérlege. A Korpona partján fekvő település labdarúgói a lévai területi bajnokság VI. MEVASPORT ligájának utolsó előtti helyén állnak. 

„A nyári holti dényben Farkas Antal, Bartal Béla, Záhorszki Lukáš, Topán János, Urblík László és Váradi Erik személyében hat új, jó képességű játékossal bővült a keretünk. Jelenleg huszonhárom focistával büszkélkedhetünk, közülük egytől egyig mindenki lehetőséget kapott a bizonyításra. Sajnos sérülések és munkahelyi elfoglaltság miatt egy mérkőzésen sem futottunk ki a pályára ugyanabban az összeállításban. Az őszi idény nyitófordulójában tartalékos gárdánk a maximumot hozta ki magából Garamszentgyörgyben, és nem sok hiányzott hozzá, hogy behúzzuk legalább az egy pontot. Egy héttel később legyőztük az oroszkaiakat, de ezzel el is lőttük a puskaport. A csejkőiektől, a nagykálnai fakótól és a garamkesziektől sorra vereséget szenvedtünk, majd jött a 12:0-ás méretes zakó Garamújfalun. Mindenesetre nem keseredtünk el, hiszen az elmúlt szezonban a tizedik fordulóban harcoltuk ki az első pontunkat, végül aztán jól jöttünk ki az egészből” – nyújtott betekintést a közelmúlt történéseibe Šaliga József nagytúri labdarúgó.

Ezután a csapat valóban összeszedte magát, 4:0-ra legyőzte a hontnádasiakat, és ezzel elmozdult az utolsó helyről, legutóbb viszont az óbarsiaktól 6:0-s vereséget szenvedtek.

A 48 éves Šaliga kisebb megszakításokkal tizenöt éven át látta el az edzői feladatokat. A garamkesziek elleni 5:0-ás hazai zakó után viszont bedobta a törülközőt. „Senki sem kényszerített a távozásra, ez az én döntésem volt, amin a legtöbben meg is lepődtek. Úgy érzem, jól jön a csapatnak a frissítés, amely új lendületet is adhat játékostársaimnak. Kicsit elfáradtam, de ha szükség lesz rá, mindenben segítek” – egészítette ki gondolatait a tapasztalt futballista, aki a stafétabotot a Varga Patrik–Bartal Béla játékoskettősnek adta át.

Šaliga József egyébként tízévesen kezdett el focizni Nagytúron, és eredményes pályafutása során egyszer sem fordult meg a fejében más alakulathoz igazolni. Az U15-ös diákcsapatot és a kezdőket továbbra is edzi, s mindemellett a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség sporttechnikai bizottságának elnöki tisztségét is betölti. 

„A kezdők e heti edzésén kissé meghökkentem, hogy mennyi 5–12 éves korú focistapalánta jelent meg. Nagyon örültem a sok csillogó szemű gyereknek, akik mindegyike kiváló labdarúgó szeretne lenniˮ – jegyezte meg búcsúzóul Šaliga József.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?