EL-selejtezők: esélyesként száll harcba a Fehérvár és a Slovan

slovan

A MOL Fehérvár FC Máltán, míg a pozsonyi Slovan Finnországban harcolhatja ki a továbbjutást a labdarúgó EL-selejtezők 2. fordulójában. A Honvéd a svéd Malmővel találkozik ma Budapesten.

A fehérváriak még úgy is esélyesként várják a máltai Hibernians elleni találkozót, hogy egy meg nem nevezett játékos hiányozni fog, mert pozitív eredményt hozott a koronavírustesztje. Keddig úgy tűnt, Márton Gábor vezetőedző sem utazhat a szigetországba, mert az ő eredménye kétes eredményt mutatott, azonban – a klub honlapjának beszámolója szerint – keddi tesztje egyértelműen negatív volt, így elutazott a csapattal.

Váratlan tesztelés Máltán

A Fehérvár főpróbája az eredmény szempontjából jól sikerült, ugyanis szombaton 3:1-re legyőzte a Puskás Akadémiát és az NB I élére állt. Ugyanakkor a csapat játékát rengeteg kritika érte, miután szinte az egész mérkőzésen a felcsútiak domináltak.

A Hibernians eddigi harminc nemzetközi párharcából mindössze háromszor jutott tovább. Az előző körben azt a Vaduzt ütötte ki, amely tavaly épp a Fehérvárt búcsúztatta az EL-selejtezőben. Tegnap a Fehérvár a klubhonlapon tudatta, hogy a Máltára érkezés után váratlanul elkülönítették a teljes küldöttséget és mindenkit teszteltek koronavírusra, holott előzetesen ez nem volt tervben. Eredmények ma várhatóak.

Rossz passzban a Malmö

A kispestiek beragadtak az NB I rajtjánál, de két vereség után szombaton, a Diósgyőr vendégeként aratott 4:2-es győzelmükkel megszerezték első pontjaikat. Riválisuk, a Malmö viszont húsz forduló után vezeti a svéd bajnokságot, bár az elmúlt időszakban kisebb hullámvölgybe került: három kör óta nyeretlen, legutóbbi öt bajnokiján pedig csak egyszer győzött. A Malmö az előző kiírásban ott volt az Európa-liga főtábláján, sőt, még a csoportjából is továbbjutott.

A Honvéd hosszú története során még sosem találkozott svéd gárdával, a Malmö viszont immár ötödször csap össze magyar ellenféllel, eddig minden alkalommal kiesett.

Mindkét magyar csapat találkozóját élőben közvetíti az M4 Sport.

Győzni ment a Slovan

Miután egy negatív koronavírusteszt miatt a Slovan játék nélkül elveszítette a feröeri Klaksvík elleni a BL-selejtezőt, a Fortuna Liga címvédője most bekapcsolódhat az EL-selejtezők küzdelmeibe. Ellenfelük a finn bajnokság címvédője, a Kuopio PS lesz, amely a BL-selejtező első fordulójában 5:0-s vereséget szenvedett a norvég bajnok Moldétól.

Ez lesz az ifj. Ján Kozák helyére kinevezett Darko Milanic második tétmérkőzése a pozsonyi csapatnál. A szlovén vezetőedző bemutatkozása jól sikerült, miután az égszínkékek 2:0-ra legyőzték a nagyszombati Spartakot a hétvégén. „Mi vagyunk a párharc esélyesei, és ezt a pályán is meg akarjuk mutatni. A finnek egyszerű futballt játszik magas letámadással, de technikailag mi vagyunk az erősebbekˮ – fogalmazott a tréner a mérkőzés előtt.

(MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?