5 tipp, ha jön a második hullám

szotyolázó

Egyre többet halljuk, hogy itt a második hullám, hogy visszajönnek a vírusos hétköznapok. De mit tehetünk mi, egyszerű halandók, hogy elkerüljük a fertőzést?

1. Vegyük komolyan

Februártól aggódunk a koronavírus miatt, márciustól pedig teszünk is azért, hogy ne kapjuk el. Ám ezekbe a szigorított szabályozásokba is bele lehet fáradni, és egyre többen lazítanak, egyre inkább azt látni, hogy a maszkot sokan nem úgy viselik, ahogy kellene. A második hullám érkezése is azt mutatja, hogy bizony oda kell figyelni továbbra is, nem lazíthatunk egy pillanatra sem.

2. Ne utazzunk

Igaz, hogy Szlovákia nem zárja le a határait – jelenleg –, tehát szabad a mozgás, a déli határt kivéve. Ennek ellenére, ha nem muszáj, ne induljunk útnak, az utazásainkat inkább halasszuk, nem kell kísérteni a sorsot. Itthon is van sok-sok látnivaló, ha nagyon mehetnékünk van, fedezzük fel ezeket.

3. Mossunk kezet

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a kézmosás. Már a gyerekek is megtanulják, akkor a felnőttek miért feledkeznek meg róla? Pedig bizonyított, a kézmosás lényeges a megelőzésben, legyen a napi rutinunk szerves része. Csak pár perces művelet, ám rengeteget segít.

4. Ne költekezzünk

Szűkösebb időknek nézünk elébe, minden téren. Éppen ezért spóroljunk, ahol tudunk. Ne vásároljunk feleslegesen, gondoljuk meg kétszer, mire költünk. Ha otthon maradunk, úgysem lesz szükségünk még egy cipőre meg ruhára, felesleges megvenni.

5. Olvassunk Vasárnapot

Ha már úgysem csinálhatunk semmit, olvassunk Vasárnapot! Mi hétről hétre szórakoztatjuk olvasóinkat, hogy a kellemetlen, karanténos időkben is kikapcsolódhassanak egy kicsit, hogy feltöltődhessenek velünk. Mert a Vasárnap a magyar családok magazinja. Az Önöké.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 37. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?