Alkalmazások online tanuláshoz

online

Ha akarjuk, ha nem, az online tanulás most már mindig jelen lesz az életünkben. Számos előnye van annak, ha az internetet használjuk a tanuláshoz. Ez már nemcsak abból fog állni, hogy kinyitjuk a Wikipédiát. Jó pár olyan alkalmazás létezik, ami megkönnyíti a tanárok és a diákok dolgát.

1. Zoom

Nemcsak a munkahelyi gyűlések, hanem az osztályfőnöki óra megtartására tökéletes alkalmazás a Zoom. A tanító így mindenkit láthat – és az osztálytársak is egymást. Ráadásul külön beszélgetéseket is lehet kezdeményezni, a diákok is csetelhetnek egymással.

2. YouTube

Azon túl, hogy zenéket lehet rajta hallgatni, meg videókat nézni, nagyon sok tanulságos műsor is van a YouTube-on. Dokumentumfilmek, házilag, tanárok által összeállított videók. Ezek a világ szinte minden nyelvén elérhetőek, magyarul is, ám aki nyelvet tanulna, annak is tökéletes platform.

3. Prezi

Ez az időszak nagyon jó lehetőség arra, hogy a gyerekek megtanuljanak pár percben prezentálni, előadni. A legtöbben úgy esnek be az egyetemre és a munkahelyre, hogy azt se tudják, hogyan adják el magukat, a munkájukat. A Prezi sokkal kreatívabb és több lehetőséget rejt magában, mint a hagyományos prezentációt készítő alkalmazások, használjuk ezt bátran.

4. Duolingo

A nyelvtanulás egyik legegyszerűbb módja az idegen nyelvű film nézése, ám ezzel csak a passzív szókészlet gyarapodik. Jó, ha társalgás gyakorlatát is elsajátítjuk, ebben segíthet a Duolingo alkalmazás, melynek használata nagyon praktikus és egyszerű.

5. Google Drive

Több fájl, dokumentum megosztására a Google Drive a legalkalmasabb. E-mail-címen kívül más nem is nagyon kell hozzá, mindenki egyszerre látja, hogy mi kerül fel oda, akár még bele is lehet írni. A Google-nek egyébként több hasznos alkalmazása is van, az űrlap funkcióval például nagyon könnyen lehet röpdolgozatot íratni.

A teljes írás a VasárnapLélek mellékletben jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?