Idén is lesz jótékonysági futás Gútán

futas
Gúta |

Ebben az évben egy négyéves kislányért, Nináért mozdul meg Gúta és környéke a hagyományos jótékonysági futás keretében szombaton.

Idén is a városon át halad majd a verseny, 14,7 és 3 km-es számokban lehet indulni. A közkedvelt családi kísérőprogramok elmaradnak, de csak így tartható az 1000 fős limit, ezt pedig karszalagokkal fogják ellenőrizni a belépésnél és kilépésnél. A gyermekfutást a legkisebbek örömére megtartják.

A DGS Dögös Sprint nagykövete ezúttal az 1980-as moszkvai olimpia bajnoka, Növényi Norbert lesz. A rendezvényen minden a járványügyi előírásokkal összhangban fog zajlani, kézfertőtlenítők lesznek kihelyezve, és a résztvevőket is kérik, kerüljék az érintkezést. A cél idén is sokrétű, hiszen az egészséges életmód és mozgás jegyében egy beteg gyermek gyógyulását is elősegítik a versenyre nevező futók. A négyéves, Keszegfalván élő Blaškovič Nina csípőficammal született, majd később kiderült, hogy egy igen ritka genetikai rendellenesség is nehezíti az életét. Számos műtéten és különböző kezelésen túl van már. Jelenleg rehabilitációs kezeléseken kell részt vennie, amelyek nagyon sokat segítettek az állapotán, már néhány lépést sikerült megtennie. 

Kurkó Gyula

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?