Von der Leyen Mairead McGuinness ír EP-képviselőt javasolja új uniós biztosnak

Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden bejelentette, hogy Mairead McGuinnesst, az Európai Parlament egyik alelnökét javasolja új uniós biztosnak azt követően, hogy Phil Hogan, a bizottság kereskedelemért felelős ír tagja augusztus végén lemondott megbízatásáról. Hogan területét Valdis Dombrovskis alelnökre ruházná át.

Az uniós bizottság elnöke rövid sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy McGuinness számára a bizottság pénzügyi szolgáltatásokért, a pénzügyi stabilitásért és a tőkepiaci unióért felelős portfólióját szánja.

Kiemelte, a jelöltnek jelentős politikai tapasztalatai vannak az uniós ügyeket illetően, 2004 óta európai parlamenti (EP-) képviselő, jelenleg az EP első alelnöki pozícióját tölti be. Ez a tapasztalat döntő fontosságú az EU pénzügyi szektorpolitikai menetrendjének képviseletéhez, valamint annak biztosításához, hogy támogassa és erősítse az Európai Bizottság fő célkitűzéseit, nevezetesen a zöld és digitális átmenetet – szögezte le.

Von der Leyen bejelentette azt is, hogy a kereskedelmi portfólióért Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság lett alelnöke felel majd. Emellett ellátja az uniós bizottság eurócsoport mellé rendelt képviseletét is Paolo Gentiloni gazdaságpolitikai biztos mellett – közölte.

Hogan lemondása után ideiglenesen már Dombrovskis vette át a kereskedelmi kérdések irányítását.

Phil Hogan, a bizottság kereskedelemért felelős ír tagja augusztus végén mondott le, miután kiderült, hogy hazájában, Írországban megsértette a koronavírus-járvány miatt bevezetett előírásokat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?