Százhatvan résztvevő a VI. Bősi Futáson

bősi virtuális futás
Bős |

Szombaton virtuális változatban zajlott a hagyományos Bősi Futás hatodik felvonása. A koronavírus-járvány miatt a szervezők nem kockáztattak, ezúttal virtuális futásra invitálták az érdeklődőket. 

„Sokáig mérlegeltünk, de nem kockáztattunk. Ugyan elvetettük a klasszikus futóverseny lebonyolításának tervét, de a sorozatunkat sem szerettük volna megszakítani. Annál is inkább, hogy időközben az érmek is elkészültek. A hatodik kiírás napján, augusztus 29-én mindenki lakhelyén, kedvenc futóútvonalán teljesíthette az általa választott versenytávot, az 5, vagy a 10 kilométert. A jelentkezőket arra kértük, hogy futóórán, vagy telefonos applikáció segítségével mérjék, rögzítsék, legkésőbb a rendezvényt követő napon küldjék el elért időeredményüket futóklubunk e-mail-címére. Százhatvan visszajelzés érkezett. Természetesen a legtöbben Dél-Szlovákiában futottak, kocogtak. Magyarországról, Németországból és Franciaországból is kaptunk időeredményt. A rövidebb versenytávot nyolcvannyolcan választották, a tíz kilométert hetvenketten teljesítették. Mivel a virtuális futás nem verseny, ezért sorrendet nem készítettünk. Az egyedi futóérmet már postáztuk” – tájékoztatta lapunkat a részletekről a Bősi Futóklub elnöke, Király Mátyás. Megtudtuk, a házigazdák szombaton már reggel nyolckor kivonultak a bősi parkerdőbe, ahol a futókaput is felállították. A helyszínen kijelölt útvonalon a helybeliek mellett a közeli településekről érkezett sportolók teljesítették a kilométeradagot.

„A nyári melegben, jó hangulatban negyvenhatan futottak a parkerdei sétányon. Futóklubunk tagjai társaságában nyékvárkonyiak, nagymegyeriek, pódafaiak is csatasorba álltak. De olyanok is eljöttek, akik településükön futották le az erőnlétüknek megfelelő távot. Mindannyiuknak a helyszínen akasztottuk a nyakukba a futóérmet. Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt más mederbe terelődött erőpróbánk, elégedett vagyok. Remélem, jövőre mindenki eljöhet külföldön is népszerű versenyünkre” – nyilatkozta a Duna-partiak agilis vezetője, aki bokros teendői miatt szombat helyett vasárnap teljesítette a távot. Most azon morfondírozik, mi lesz a decemberre tervezett bősi Mikulás-futás sorsa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?