5 tipp, ha nem voltál nyaralni

szotyola

Sokan csak most döbbennek rá, hogy idén még nem voltak nyaralni. Sokan meg arra, hogy már nem is mennek. Nekik küldjük a következő tippeket, meg mindenkinek, aki szereti.

1. Befektetés. Aki nem volt kirándulni, nyilván megtakarított egy rakás pénzt. Ezt a vagyont viszont nem szabad felelőtlenül felélni. Be kell fektetni, méghozzá aranyba. Az arany a legidőtállóbb érték, ráadásul, ha beüt az aktuális világvége, elég kiszedni a széfből, zsebre vágni, és máris mehetünk új életet kezdeni. Hátránya, hogy nehéz, így, ha futnunk kell üldözőink elől, a mozgásban hátráltat. Na de hát semmi sem tökéletes. Még az arany sem.

2. Legyél vegán!

Vegánnak lenni jó. Az állati eredetű élelmiszerektől való tartózkodásban manifesztálódó életforma másik nagy előnye, hogy megszabadít a felesleges szabadidőtől. A megfelelő élelmiszerek beszerzése és elkészítése ugyanis sokszor időbe kerül. Persze, nincs ez másként a húsos ételekkel sem, egy marhagulyás elkészítése például sokszor három-négy órába is beletelik. És ha ebbe még beleszámítjuk a hús konyhakész állapotba hozását, ez az idő sokkal több. Annyi pozitívuma mindenesetre van, hogy lehet közben mást is csinálni. Mondjuk, vegánkodni.

3. Kommentelj!

Az internetes hozzászólások fogalmazása emberek milliói számára teszi elviselhetővé a létezés kínjait. Különösen nagy népszerűségnek örvendenek a vulgáris kommentek, amelyekben a szerzők nyomdafestéket nem tűrő stílusban borítják a világra véleményüket, vagy amit annak gondolnak. Aki csalódott az elmaradt nyaralás miatt, keresse meg a vélt vagy valós felelősöket, és kezdje el őket szapulni, vállalhatatlan stílusban. Akinek segít, örüljön a sikernek. Akinek nem, olvasson tovább.

4. Vásárolj be karácsonyra! Minden évben mindenki elköveti a hibát, hogy a karácsonyi ajándékok beszerzését az utolsó pillanatra hagyja. Ha nem voltál nyaralni, és nem is mész, viszont hiányérzeted van, készíts egy táblázatot a karácsony előtti teendőkről, így nem lesz rohanós az advented. Illetve december első heteiben elhúzhatsz kirándulni, és jót nevethetsz a többieken, akiket kínoz a szokásos, ünnepek előtti hajsza.

5. Olvass Vasárnapot!

Piréz kutatók (sajnos már egyikük sem él) bebizonyították, hogy aki Vasárnapot olvas (és havonta többször előfizeti), nem vágyik aktuális helyéről az ég egy adta világon sehova. Pusztán csak arra, hogy tovább olvashassa Vasárnapját. Ebből ugyanis mindent megkap, amire embernek szüksége lehet. Ráadásnak pedig ott van még a Koperta is. Ehhez tartsuk magunkat.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 36. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?