Kínai sci-fi trilógiából készítenek sorozatot a Netflixre a Trónok harca alkotói

David Benioff tasr

Liu Cehszin kínai író A háromtest-trilógia című nagysikerű könyvsorozatból készítenek szériát a Netflix számára a Trónok harca alkotói.

A streamingszolgáltató keddi közlése szerint az angol nyelvű adaptáció mindhárom díjnyertes regényt - A háromtest-probléma, A sötét erdő, A halál vége - lefedi. A kötetek az emberiség első kapcsolatba lépését mesélik el egy földön kívüli civilizációval.

A Trónok harca alkotói és vezető producerei, David Benioff és D.B. Weiss mellett a True Blood - Inni és élni hagyni című széria forgatókönyvírója, Alexander Woo is csatlakozik a Netflix-projekthez, amelyre Liu is az áldását adta.

A háromtest-probléma 2008-ban jelent meg először könyv formátumban és az egyik legnépszerűbb sci-fi regénnyé vált Kínában. A könyv angol fordítása 2014-ben jelent meg

A trilógiából készülő sorozat premierjével és szereplőivel kapcsolatos részleteket egyelőre nem közöltek.

A streamingóriás egy évvel ezelőtt kötött többéves és több produkcióra szóló megállapodást Benioff-fal és Weiss-szel. Az adaptáció lesz az együttműködés első projektje.

A trilógia az 1960-as években, az úgynevezett kulturális forradalom idején kezdődik Kínában, ahol egy asztrofizikust a lánya, Je Ven-csie szeme láttára vernek agyon a vörösgárdisták. Évekkel később a lány egy titkos kutatási projekten dolgozik és jeleket fog a világűrből, a Triszolarisz bolygóról.

Je Ven-csie békés szándékú földönkívüliekben reménykedik, és válaszol nekik, miáltal megváltoztatja a dolgok menetét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?