100-150 eurót költenek az iskolakezdésre a szülők

iskolakezdés

A szülők háromnegyede 100-150 eurót hagy az üzletekben az iskolakezdés előtti tanszervásárlás során.

Ez derül ki abból a felmérésből, melynek eredményéről Eva Peterová, a Posta bank kommunikációs szekértője tájékoztatta a TASR-t. Ha ehhez hozzáadjuk a napközi díját, a szakköröket, az utazási költségeket, az osztálykirándulást és az egyéb kiadásokat, egy elsősnél a kiadások elérhetik az évi 450 eurót.

A bank adatai szerint a szülők általában a tanévkezdés után, szeptember elején vásárolják meg a tanszerek javát, továbbá karácsonykor. De átlagban már augusztusban otthagynak 15 eurót a papírüzletekben a bankkártyával fizető szülők. Januárban és februárban az ilyen kiadások 10 euró körül mozognak. Tavaly augusztusban a Posta bank ügyfelei összesen 81 500 euró értékben fizettek bankkártyával a papírüzletekben, idén februárban 46 300 euró értékben.

 „Az idei év többi hónapját már befolyásolta a koronavírus, meredeken zuhant a boltok forgalma, de a várakozások szerint az idei augusztus már ugyanolyan erős lesz, mint a tavalyi. A szeptember pedig még erősebb” - mondta Lýdia Žáčková, a Posta bank szóvivője. Hozzátette, hogy a vásárlók szeptemberben gyakrabban keresik fel a papírüzleteket, de egyszerre csak kisebb tételekben vásárolnak.

„A legdrágább ugyanis az iskolatáska, de ezt a szülők már általában előre megveszik. A tanévkezdés utánra marad a sok apróbb dolog, mint a ceruzák, a tollak, a füzetek” - tette hozzá Žáčková. A tanszervásárlás szempontjából szintén erős hónap a december.

A felmérésbe 540 személyt vontak be.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?