Idén ilyen a nyárzáró

koronavírus nyaralás

Tapírok telepedtek a tornácra, amikor Bandika és Ervin elhatározták, hogy nyárbúcsúztató rendezvényt szerveznek. 

 A nyár vége egy nagyon fontos mozzanat az évben, hangsúlyozta pipával a kezében Bandika. Legalább olyan fontos, mint a karácsony. Már csak azért is, mert a pravoszlávoknál a karácsony nem is akkor van, mint a többieknél. A nyár vége viszont nem felekezeti kérdés. Mindenkinek ugyanakkor ér véget a nyár, vagyis most.

Ervin lehajtotta a tapírokat a tornácról, és kinyitotta jegyzetfüzetét. Mi is fog kelleni? Valami harapnivaló, mondjuk lecsó, bográcsos.
Valami itóka, az lehet mondjuk házilag erjesztett gyömbérsör. Kultúrprogramnak mit írjak be? Jó kérdés, szórta a cseresznyés Óbestert a pipájába Bandika. Meg kellene nézni, melyik művészek szabadok aktualice. Nincs valami menedzser ismerőse? Ervin legyintett.

enedzserekre már nincs szükség. Minden művész szabad. Hisz tudja, hogy idén elmaradt a fesztiválszezon. Az alkotók és előadók kipihenten várják a felkéréseket, és még ilyen üveghegyen túli helyekre is szíves örömest kiszállnak, mint ez a tanya itt. Én egy csembalóművészre gondoltam – emelte a lángot a pipa tűztere fölé Bandika. Ahogy az első dohánycsíkok kunkorodni kezdtek, már el is dobta a gyufát. Ervin a karos lócára ereszkedett és ingujjába törölte gyöngyöző homlokát.

Csembaló. Én meg előbb hajtottam le a hambitról két tapírt.

Vannak életünkben furcsaságok, ez kétségtelen, ugyanakkor nézetem szerint ide valami húzónév kellene. Popzene. Sztárok. Akik idevonzzák a népet, hogy méltó módon és méltó bevétellel búcsúztathassuk a nyarat. Bandika a második gyufát is eldobta, és hangnemet váltott. Az imént sajtózott a Krajčí meg a Mikas és azt mondták, hogy Szlovákia-szerte betiltják azokat a tömegrendezvényeket, amelyek létszáma meghaladja az ezer főt, beleértve a sportrendezvényeket is. A beltéri rendezvények esetében 500 fő lesz a létszámkorlát. Az új óvintézkedések szeptember 1-től hatályosak. A beltéri és a szabadtéri rendezvényeken is kötelező lesz a maszkviselés és az óvintézkedések betartását a regionális közegészségügyi hivatalok munkatársai és a rendőrök is ellenőrizni fogják. Büntetést is kiszabhatnak. Ervin hallgatott, a türelmesen legelő tapírokat nézte. Ha így állunk, akkor talán mégis a csembaló lesz a jó választás, hiszen a cél, hogy minél kevesebben jöjjenek. Meg ráleltem a minap egy anyaországi kézműves csokimanufaktúrára, ahol, kapaszkodjon meg, hetvenszázalékos madagaszkári étcsokoládéba öntött libatepertőt is készítenek, Maldon-sóval sózva. Bandika bólintott és kifújta a kék füstöt.

Maldon-só nélkül egy tapodtat se!

A szerző a Vasárnap munkatársa

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?