Tour de France – Alaphilippe szakaszgyőzelmével átvette a sárga trikót

Julian Alaphilippe

Julian Alaphilippe nyerte a Tour de France országúti kerékpáros verseny második szakaszát vasárnap, sikerével pedig összetettben is élre állt.

A Nizza környékén, a francia riviérán rendezett etapon 186 kilométer várt a mezőnyre két nagyobb és két kisebb emelkedővel az útvonalban. A szakasz elején egy hatfős szökevénycsoport lépett meg, de a mezőny korán utolérte a társaságot, majd az utolsó kaptatón Alaphilippe váltott ritmust, akivel egyedül a svájci Marc Hirschi tudta tartani a lépést, később pedig a brit Adam Yates csatlakozott hozzájuk.

A trió szépen összedolgozva húsz másodperces előnyt épített fel, amelyet nagyjából meg is őrzött az utolsó kilométerig. A sprintbefutóban a tavaly 14 napon át sárga trikóban tekerő francia bizonyult a leggyorsabbnak, sikerével pedig ezúttal is átvette a vezetést az összetettben. Alaphilippe az ötödik szakaszgyőzelmét aratta a Touron.

A végső diadalra pályázó többi kerekes a főmezőnnyel két másodperc hátránnyal ért célba.

Érdekes

Eredmények:

    2. szakasz, Nizza (Haut Pays)-Nizza, 186 km:
1. Julian Alaphilippe (francia, Deceuninck - Quick-Step) 4:55:27 óra
2. Marc Hirschi (svájci, Sunweb) azonos idővel
3. Adam Yates (brit, Mitchelton-Scott) 1 mp hátrány
    
Az összetett élcsoportja:

1. Alaphilippe 8:41:35 óra
2. A. Yates 4 mp hátrány
3. Hirschi 7 mp h.

A francia körversenyt a koronavírus-járvány miatt rendezik a nyár közepe helyett szokatlan időpontban, de még így is az idei első háromhetes viadal, mivel a szintén halasztott, általában májusi Giro d'Italia csak októberben lesz, és azt követi, részben átfedéssel a Vuelta a Espana.

A mezőny hétfőn a Nizza és Sisteron közötti 198 kilométert teljesíti. A résztvevők összesen 3470 kilométert tekernek le, amíg szeptember 20-án célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?