Ibrahimović: nem azért vagyok itt, hogy én legyek a kabalafigura

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimović szombaton késő este visszatért Olaszországba, hogy a korábbi híreknek megfelelően új szerződést kössön az AC Milan labdarúgócsapatával.

Az október 3-án már 39. születésnapját ünneplő svéd támadó pénteken közösségi oldalán tett félre nem érthető célzást arra vonatkozóan, hogy továbbra is a milánói gárda játékosa marad, miközben az olasz sajtó arról is beszámolt, hogy várhatóan egyéves szerződést köt majd, keresete pedig – bónuszok nélkül – nettó hétmillió euró lesz.

A Milan honlapján most közzétett videóban Ibrahimović megérkezését követően még a Linate repülőtéren adott rövid interjút az egyesület sajtósainak. A támadó kiemelte: végül minden a helyére kerül, ő pedig visszatérhet oda, ahol otthon érzi magát.

„Mindig elmondtam, csak ismételni tudom magam, nem azért vagyok itt, hogy én legyek a kabalafigura. Azért vagyok itt, hogy szállítsam az eredményeket, valamint segítsem a stábot, a vezetőedzőt és a csapatot abban, hogy az AC Milan ismét oda tudjon kerülni, ahol hagyományainak megfelelően lennie kell” 

– nyilatkozta. Hozzátette: nagyszerű hónapokat tudhat maga mögött a csapatnál, amely viszont nem nyert semmit.

„Ezúttal lehetőségem lesz, hogy már a bajnoki szezon kezdetétől itt legyek. Ott kell folytatnunk, ahol abbahagytuk. Kemény és áldozatos munkát kell végeznünk annak érdekében, hogy elérjük a céljainkat” – hangsúlyozta.

Az AC Milan gyenge szezonkezdet után jó formába lendült, a Serie A zárása előtt egy fordulóval már bebiztosította hatodik helyét a tabellán, így részvételét a nemzetközi kupaporondon. A január elején megszerzett svéd támadó elsőre augusztus végéig kötött szerződést az AC Milannal, és az együttes utóbbi periódusában meghatározó szerepet játszott, 20 tétmérkőzésen 11-szer volt eredményes, az újrakezdést követően 10 bajnoki összecsapáson 7 gólt szerzett.

A 18-szoros olasz bajnok AC Milan legutóbb 2011-ben ünnepelhetett aranyérmet a Serie A-ban –Ibrahimovićcsal a keretben –, a hétszeres BEK/BL-győztes gárda a nemzetközi porondon 2007 óta nem nyert trófeát. Akkor a BL-serleg mellett begyűjtötte az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnoki címet is.

A tervek szerint az olasz bajnoki szezon szeptember 19-én rajtol.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?