Ukrajna a tervezettnél egy nappal korábban zárta le határait a külföldiek előtt

ukrajna határ

Az ukrán kormány csütörtökön úgy döntött, hogy a tervezettnél egy nappal korábban, már péntektől lezárja határait a külföldiek előtt.

Denisz Smihal miniszterelnök emlékeztetett: a kormány szerdai rendkívüli ülésén még arról döntöttek, hogy a koronavírus-járvány fokozódása miatt Ukrajna egy hónapra, augusztus 29-től szeptember 28-ig ismét megtiltja a belépést az ország területére a külföldieknek. A kabinet csütörtöki, ugyancsak rendkívüli ülésén azonban – mint a miniszterelnök elmondta – figyelembe vették az állampolgárok által az elmúlt huszonnégy óra folyamán megfogalmazott véleményeket, bejegyzéseket, és ennek alapján úgy határoztak, hogy módosítják az eredeti döntést, már 28-tól életbe léptetik a korlátozást.

A beutazási tilalom nem terjed ki a tartózkodási engedéllyel rendelkezőkre, továbbá egyes konkrét esetekben is készek kivételt tenni. Ennek értelmében továbbra is beléphetnek az országba azok, akiknek munkavállalási engedélyük van Ukrajnában, azok, akik rendelkeznek olyan iratokkal, amelyek bizonyítják, hogy csak tranzitutasként lépnek be, és negyvennyolc órán belül elhagyják az országot. A tilalom alól kivételt képeznek azok is, akik tanulmányi vagy katonai szolgálat teljesítése céljából akarnak beutazni, beléphetnek a külföldi hivatalos küldöttségek vezetői és tagjai, a nemzetközi szervezetek munkatársai, a diplomáciai képviseletek alkalmazottai vagy azok családtagjai, akárcsak azok, akik állandó vagy ideiglenes jelleggel laknak Ukrajna területén.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?