Venezuela szeretné gyártani az orosz fejlesztésű vakcinát

koronavírus-vakcina

Venezuela bejelentette, hogy szeretné gyártani az Oroszországban kifejlesztett, Szputnyik V elnevezésű vakcinát.

Carlos Alvarado egészségügyi miniszter a venezuelai állami televízióban elmondta, hogy ezzel kapcsolatosan már folynak a konzultációk az orosz féllel. A tárcavezető szerint Moszkva részéről „teljes a készség”, hogy a vakcinát Venezuelában is tesztelhessék és gyárthassák.  

Moszkvában szerdán bejelentették,hogy szeptember 4-én vagy 5-én kezdődik meg az új típusú koronavírus okozta Covid19 betegség elleni első orosz vakcina „posztregisztrációs” klinikai tesztelése. A vakcinát augusztus 11-én jegyezték be feltételesen Oroszországban. Az oltóanyagot kifejlesztő Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézetnek az orosz egészségügyi minisztérium által jóváhagyott, Moszkva több állami kórháza által elvégzendő tesztelésébe 40 ezer, 18 évesnél idősebb önkéntest vonnak be. A Szputnyik V-t az Egyesült Arab Emírségekben, Szaúd-Arábiában, a Fülöp-szigeteken, Indiában és Brazíliában is tesztelik majd. A moszkvai külügyminisztérium szerint  eddig 27 ország nyilvánította ki szándékát az orosz vakcina valamilyen formában történő beszerzésére, köztük van Fehéroroszország, Azerbajdzsán, Brazília, Venezuela és Kazahsztán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?