Karantén és kalória. Izgalmas

karantén és kalória 17

A hitben erőtlen pedig zöldségfélét eszik...

Pnyin professzor (Vladimir Nabokov azonos című regényében) „mondani akart valamit, aztán mégsem mondta, inkább nekilátott a salátájának”. Az oroszok salátával kezdik az ebédet. Előtte készek egymásnak ugrani, de a saláta kibékíti őket. Kedvenc apostolom, Pál egy levelében az evésről és a salátáról ezt mondja:

„Van, aki azt hiszi, hogy mindent megehet, a hitben erőtlen pedig zöldségfélét eszik. Aki eszik, ne vesse meg azt, aki nem eszik, és aki nem eszik, ne ítélje el azt, aki eszik, mert Isten befogadta őt. ...aki eszik, az Úrért eszik, mert hálát ad Istennek, és aki nem eszik, az Úrért nem eszik, és szintén hálát ad Istennek.”

Ilyen egyszerű ez. Ne ítélkezzünk. Legyünk hálásak.

Amúgy Pnyin professzor a regény végén házszentelőt tart sok vendéggel, s a következőket készíti be nekik: megvajazott zsúrkenyérszeletkékkel körberakott fényesszürke kaviárt, hideg húsféléket, német rozskenyeret, ráksalátát vinegrett mártásban, miniatűr kolbászkákat paradicsomszószban, háromféle forró pirogot (gombást, húsost és káposztást), négyféle diót és különböző izgalmas keleti édességeket. Az innivalókat whisky képviselte, rjabinovka (berkenyepálinka), brandy, grenadinkoktél és puncs. A vinegrett egyharmad citromlé (vagy borecet, balzsamecet), kétharmad olívaolaj, pici só. A grenadin gránátalmaléből készült szörp. A rozskenyeret ki fogom próbálni.

 

zoldsegfelet eszik
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk

 

A sorozat első tíz része:

Kapcsolódó cikkünk

 

Kizárólag online felületünkön elérhető Vasárnap-tartalom.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?