Két napot és két éjszakát élt túl egy nő egy svájci gleccserszakadékban

gleccser illusztráció

Két napot és két éjszakát élt túl Svájcban egy gleccserhasadékba zuhant nő, aki megmenekülését a merő véletlennek köszönheti.

A Németországban élő orosz nő sortban, megfelelő felszerelés nélkül, egyedül ment sétálni egy Olaszországgal közös határt képező, 4000 méter magas gleccseren a Monte Rosa menedékház közelében a Svájc délnyugati részén fekvő Valais (Wallis) kantonban, ahol egy szűk hasadékba zuhant.

Szerencséjére sérülések nélkül fennakadt egy jéghídon 10-15 méteres mélységben, és még nagyobb szerencséjére két nap és két éjszaka után a közelében haladt el egy Olaszországba tartó alpinistacsoport, amely meghallotta segélykiáltásait és hívta a mentőket - számolt be az esetről szerdán este Facebook-oldalán az Air Zermatt repülő- és hegyimentő vállalat.

A mentőknek sikerült épségben kiemelni az enyhe kihűléstől szenvedő turistát, akit helikopterrel kórházba szállították. A nő testhőmérséklete 34 fokra süllyedt, mire rátaláltak.

A bajbajutott nőt nem keresték, mert eltűnését senki sem jelentette.

 "A zermatti hegyimentés történetében 20 éve nem fordult elő hasonló csodás megmenekülés" - írta közleményében az Air Zermatt.

A határgleccser, amelyen az orosz állampolgárságú turista szerencsétlenül járt, 4000 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik a Zermatt városa fölé magasodó Monte Rosa-masszívumban. A hegycsoport magába foglalja Svájc legmagasabb csúcsát, a 4634 méteres Dufourspitzét, amely egyben az Alpok és Nyugat-Európa második legmagasabb hegycsúcsa a Mont Blanc után.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?