Régészeti feltárás Krasznahorka váránál, 2022-ben jöhetnek a látogatók. FOTÓK

krasznahorka

 A krasznahorkai vár területén jelenleg régészeti feltárás folyik, de bíznak abban, hogy a 2022-es nyári szezonban már megtelik látogatókkal.

A Szlovák Nemzeti Múzeum (SNM) a legfrissebb ütemtervnek megfelelően, 2022-ben tervezi megnyitni a látogatók előtt Krasznahorka várát – jelenti a TASR.

 A vár egésze valószínűleg 2024-ben lesz látogatható – közölte Branislav Panis, az SNM vezérigazgatója sajtótájékoztatóján.

„Továbbra is tartjuk magunkat a kitűzött időponthoz – 2021 vége, 2022 eleje. Én még mindig bízom abban, hogy a 2022-es nyári szezonban Krasznahorka már megtelik látogatókkal. Ez azt jelenti, hogy az újonnan kiépített információs központ mellett látogatható lesz a vár alsó és középső része is”

– fejtette ki a múzeumigazgató, hozzátéve: 2024 végéig meg akarják nyitni az egész várat.

 

A vár területén jelenleg régészeti feltárás folyik – erről láthatnak fotókat a galériában.

Galéria

Panis elmondása szerint a cél az, hogy a rendkívül költséges felújítást követően Krasznahorka vára 50 évig ne szoruljon nagyobb karbantartásra.

Az igazgató kilátásba helyezte azt is, hogy az idei év végén, vagy a jövő év elején eltávolítják az évek óta a vár fölé magasodó darut.

(TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?