Hatodik Bősi futás, először virtuálisan

bos

Tavaly úgy váltak el egymástól, hogy idén augusztus végén immár hatodszor randevúznak a futás és a kocogás szerelmesei a Duna-parti városban. 

A koronavírus-járvány azonban változtatásra késztette a rendezvényt szervező Bősi Futóklub tisztségviselőit. 

„Mérlegeltük a lehetőségeket. Sokáig a klasszikus verseny gondolatával kacérkodtunk, végül úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk. Fel sem merült annak a lehetősége, hogy idén megszakítjuk egyre népszerűbb sorozatunkat. Ezúttal virtuális futásra invitáljuk az érdeklődőket. A hatodik felvonás napján, szombaton, augusztus 29-én mindenki lakhelyén teljesítheti az általa választott versenytávot, melynek hossza 5 és 10 kilométer. A jelentkezőket arra kértük, hogy futóórán, vagy telefonos applikáció segítségével rögzítse és legkésőbb augusztus 30-ig küldje el futóklubunk e-mail-címére az időeredményét. Csütörtökig 140-en regisztráltak. Természetesen továbbra is fogadjuk a jelentkezéseket. A gyorsleltár után derült ki, hogy zömmel Szlovákiából tanúsítanak érdeklődést a virtuális megmérettetés iránt, de Magyarországról, Franciaországból és Szerbiából is érkezett jelentkezés. Aki eleget tesz az elvárásoknak, azt egyedi éremmel jutalmazzuk. Egyébként 230 egyedi érem vár a sportolókra” – tájékoztatta lapunkat az előkészületekről Király Mátyás, a Bősi Futóklub elnöke. 

Megtudtuk, a hazaiak már reggel nyolckor kivonulnak a bősi parkerdőbe, ahol a futókaput is felállítják. „Aki eljön, és nem csupán a bősiekre gondolok, az nyolctól tizenkét óráig a parkerdei sétányon kijelölt távon teljesítheti a választott versenytávot. Nekik az érmet a helyszínen akasztjuk a nyakukba. Remélem, sokan leszünk olyanok, akik futással adunk csattanós választ a sportrendezvények rendezését is nagyban befolyásoló koronavírusnak” – nyilatkozta a körítésről a főszervező.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?