Gröhling szerint ha az iskolakezdés első két hetével megbirkózunk, akkor minden mással is

Branislav Gröhling
Pozsony |

Ha megbirkózunk az iskolakezdés első két hetével, akkor minden mással is megbirkózunk. Ezt Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter közölte kedden a központi válságstáb ülése előtt. Emlékeztetett: az egészségügyi segédeszközökre a minisztérium további négymillió eurót különített el.

A miniszter elmondta: az iskolakezdéssel kapcsolatos legfontosabb dolgokat már megbeszélték az egészségügyi miniszterrel, a kormánytanács járványügyi bizottságával és a Közegészségügyi Hivatallal is. A központi válságstáb ülésén ezért Gröhling szerint csak a rendeletekkel kapcsolatban észrevett pontatlanságokkal fognak foglalkozni.

A miniszter szerint fontos figyelmeztetni a szülőket, hogy figyeljenek oda a saját és gyermekeik egészségére. „Két hétről van most szó, mikor a gyerekek elkezdik az iskolaévet. Ha megbirkózunk ezzel a két héttel, akkor minden mással is megbirkózunk” – tette hozzá.

Az oktatásügyi tárca már korábban elküldte az iskoláknak azt a pénz, amelyből az egészségügyi segédeszközöket kell biztosítaniuk. „Most további négymillió eurót különítettünk el” – mondta Gröhling. A pénzt automatikusan megkapják azok az iskolák, amelyekbe legalább 100 tanuló jár. Az összeg 600 és 3000 euró között mozog.

A miniszter köszönetet mondott azoknak a felsőoktatási intézményeknek, amelyek a minisztérium ajánlására elhalasztották a téli szemeszter kezdetét. Ugyanakkor elismerte, hogy a javaslatot későn fogalmazták meg, az aktuális helyzet alapján. Hozzátette: azok az iskolák, amelyek nem halasztották későbbre a tanévkezdést, szigorították a járványügyi intézkedéseket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?