A Smer feljelentést tett Kollár, Matovič és Gröhling záródolgozata ügyében

Smer
Pozsony |

Erik Kaliňák, a Smer alelnöke és Igor Melicher a párt elnökségének tagja szerzői jogok megsértése és záródolgozatok leadásával összefüggő csalás miatt tett feljelentést Igor Matovič (OĽANO) kormányfő, Boris Kollár (Sme rodina) parlamentelnök és Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter ellen – tájékoztatott Ján Mažgút, a Smer sajtóosztályának vezetője.

Kaliňák és Melicher azt állítják, hogy korábban, mikor Andrej Danko egykori parlamentelnök került hasonló gyanúba, egyes politikusok versenyeztek a rágalmazásokban, a lemondásra való felszólításokban és még feljelentést is tettek az ügyben.

„Ma talán a nyári programjaikkal vannak elfoglalva. Mi azonban úgy döntöttünk, hogy lépünk az ügyben, és rögtön három feljelentést is teszünk a Főügyészségen, mégpedig szerzői jogok megsértése és csalás miatt”

– mondta Melicher.

A Smer szerint a kormányfőnek köszönhetően Szlovákia külföldön is láthatóvá vált – de negatív megvilágításban. A párt azt állítja, hogy Matovič diplomamunkájáról Spanyolországban, Németországban, Csehországban, Magyarországon és Oroszországban is írtak.

Matovičot és Kollárt a diplomamunkájukkal kapcsolatban felmerült problémák miatt júliusban megpróbálták leváltani a parlamentben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?