Halálra taposták egymást az emberek egy perui diszkóban

peru diszkóbaleset

Tizenhárom ember vesztette életét és többen megsérültek a perui főváros, Lima egyik diszkójából menekülve, halálra taposták egymást. A tragédia akkor történt, amikor a koronavírus-járvány feltartóztatására elrendelt korlátozó intézkedések betartását ellenőrizte a rendőrség a diszkóban - közölték vasárnap helyi illetékesek.

A limai Thomas diszkóban mintegy 120 ember gyűlt össze egy partira szombat este. Az emberek egymást taposva próbáltak meg lejutni a lépcsőn és a diszkó egyetlen ajtaján elmenekülni.

Az egyik szemtanú a RPP helyi rádiónak elmondta, hogy a rendőrség kilenc óra körül jelent meg a diszkóban, és távozásra szólították fel a bulizókat. "Az emberek izgatottak lettek, és elkezdtek lemenni a teremből, majd azt mondták, hogy az előttük haladók megfulladtak" - idézte fel a látottakat.

A rendőrök 23 ember őrizetbe vettek. A rendőrség közölte, hogy sem könnygázt, sem lőfegyvert nem vetettek be a diszkó kiürítésekor.

A belügyminisztérium a szórakozóhely tulajdonosát tette felelőssé az emberek haláláért. "A maximális büntetést kérem ennek a helynek a tulajdonosára, aki nagyon felelőtlen volt, profitért elkövetett szándékos emberölésről van szó" - hangoztatta a helyszínen járva Rosario Sasieta perui nőügyi miniszter.

Peruban március óta tilos az éjszakai szórakozóhelyek nyitvatartása annak ellenére, hogy június 30-án a perui kormány enyhített a kijárási korlátozásokon, hogy a gazdaságot fellendítse.

A dél-amerikai országban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma szombaton elérte az 585 ezret, a Covid-19-betegségben 27 500-an haltak meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?