A járvány ellenére megtartották a hodosi lakomát

Hodos
Hodos |

A járványveszély ellenére, különleges biztonsági intézkedések mellett megtartották a hagyományos Hodosi Nagy Lakomát.

Jó néhány rendezvényt töröltek a szervezők az idei nyári rendezvénynaptárból, de végül úgy döntöttek, hogy a Nemeshodosi Nagy Lakomával kivételt tesznek. Nemcsak azért, mert ez volt a jubileumi tizedik alkalom, hanem azért is, mert ebben az évben ünnepli a község első írásos említésének a 775. évfordulóját. 

Reggel kilenc órakor futóversennyel kezdődött a programok sorozata. Idén is a légzési nehézségekkel küszködő gellei kisfiú, Méry Ádámka megsegítésére ajánlották fel a szervezők a nevezési díjból befolyt összeget. A nevezési díj nem volt megállapítva, becsületkasszára működött. Az öt kilométeres falu körüli távra 69 futó nevezett be, ők együttesen 593 eurót hoztak össze Ádámka számára. 

A kultúrház mögötti óriási terület, a futballpályával együtt teljesen a Lakoma rendelkezésére állt. A szervező Klikk Polgári Társulás nagy hangsúlyt fektetett a biztonsági előírások betartására. Több ponton is kézfertőtlenítőket helyeztek, és annak ellenére, hogy nagy területen zajlott az esemény, egyszerre maximum 2000 fő tartózkodhatott a helyszínen, ezzel biztosítva az egy főre előírt 5 négyzetméternyi területet. 9 órától délután 14 óráig ingyenes volt a belépés, de belépéskor mindenki karszalagot kapott, amelyet távozáskor levágtak, így a szervezők minden pillanatban pontosan tudták, hány személy tartózkodik a helyszínen. 

Ha lakoma, akkor főzőverseny. Ebben az évben a bográcsos gulyás és húsos ragu volt a menü, amihez a szervezők adták az alapanyagot, de a versenyzők döntöttek az elkészítés módjáról, valamint a fűszerezésről. A győztes a pozsonyi Mr. Jedlik és csapata lett, az ő marharagujukat értékelte a legfinomabbnak a zsűri.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezték a termelői piacot, és természetesen jelen voltak a kézművesek, népviselet-készítők, sőt, a régiségkereskedők is. A gyerekeket egész nap változatos program várta, a legnagyobb sikert a tűzoltó-bemutató aratta, és nem csak a gyerekek körében. Este a sztárvendég a Republic együttes volt. Varga Balázs, a szervező Klikk Polgári Társulás nevében kijelentette: „Rendkívül jó volt az együttműködés a falu lakosságával és az önkormányzattal is mint az előkészítésnél, úgy a rendezvény egész ideje alatt. Külön köszönet jár a helyi önkéntes tűzoltó-szervezetnek, akik valóban mindenben a segítségünkre voltak.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?