Sporthorgászat: rossz nagykaposi rajt Zsolnán

sporthorgászat

Nem sikerült jól rajtolni és így megnyugtató előnyt szerezni a soron következő fordulóra a Zsolnán megrendezett országos sporthorgászbajnokság legfelsőbb osztályában szereplő nagykaposi csapatnak.

A Vág folyón sorra kerülő megmérettetésen két tapasztalt, rutinos versenyző, Fleischer Bertalan és Petőcz Károly, valamint ebben az osztályban először bemutatkozó Rusnák Martin és Timko Péter képviseltette az Ung-vidékieket.

A kétnapos viadalon semmi sem jött össze, sőt, a sorsolás sem alakult számukra kedvezően, tehát nem csoda, hogy az utolsó helyen végeztek a 12 csapatot számláló mezőnyben. Ennek ellenére Vernárszky Gyula, a csapat vezetője lát esélyt az elitben való maradásra, ugyanis a veszélyeztetett csapatok közti pontkülönbség elenyésző.

„Köztudott, hogy a Vág folyó vize sebesebben folyik, mint a mi keleti folyóink vize, mint a Hernád, Latorca, Laborc, Ung, amelyekhez hozzá vagyunk szokva, illetve a halfajok összetétele is más jellegű. Ha Zsolnára jövünk versenyezni, ez mindig hol kisebb, hol nagyobb problémát okoz nekünk. Ami pedig versenyzőinket illeti, Fleischer és Petőcz most is helytálltak a legjobbak között, de ez pillanatnyilag kevésnek bizonyult. Az erős mezőnyben viszont fiataljaink nem tudtak maradandót alkotni. Kettejük közül Timko teljesítménye emelkedik ki, aki az első nap után jó folytatásban reménykedhetett, ám a döntő pillanatban érezhető volt nála a határozatlanság. A zárófordulóra mindenesetre jobban felkészülve kell elutaznunk. Addig az előfordult hibákat alaposan ki kell elemeznünk, és azokról őszintén kell beszélnünk. Csak így lehet esélyünk a jó eredmény elérésére, s ennek függvényében arra is, hogy a következő kiírásban ebben az osztályban szerepeljünkˮ – nyilatkozta lapunknak Vernárszky.

A zsolnai versenyt a Považská Bystrica csapata nyerte az érsekújváriak és a dunaszerdahelyiek előtt. Szeptember 25–27-én a komáromi járásban lévő Marcelházán fejeződik be az idei szezon, amikor a Zsitva folyó partján kihirdetik a végső sorrendet. ⋌

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?