Olcsóbb a forint, drágul a magyar benzin

vásárlás
Budapest/Pozsony |

Jó hír a magyarországi bevásárlást vagy kirándulást tervező szlovákiai családoknak, hogy az erős eurónak köszönhetően újra egyre olcsóbban juthatnak hozzá a forinthoz, a rossz hír, hogy holnaptól Magyarországon tovább drágul a benzin.

Régiónkban az egyik legnagyobb visszaesést szenvedte el a második negyedévben a magyar gazdaság, így már hétfőn intenzív forintgyengülés indult, és azóta sincs fordulat. Míg a múlt hét elején 344 forintot adtak egy euróért a pénzpiacokon, tegnap már a 350 forintot is elérte az árfolyam. A forint esésére ráerősített az is, hogy az euró közben tovább tudott erősödni a dollárral szemben, és tegnapra 1,20-ig ugrott, ahol utoljára bő 2 éve járt az árfolyam. Rossz hír ugyanakkor az autósoknak, hogy holnaptól a magyarországi kutakon is tovább drágul a benzin. A Holtankoljak.hu szerint péntektől bruttó 2 forinttal, 372 forintra (1,06 euró) emelkedik a 95-ös benzin átlagára. A gázolajé ellenben változatlanul 378 forint (1,08 euró) marad. Csak összehasonlításképpen: a benzin.sk üzemanyagportál szerint a 95-ös benzin literenkénti átlagára Szlovákiában az elmúlt napokban 1,15, a gázolajé 1,035 euró körül mozgott. (mi, MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?