Kötelező lesz Franciaországban a munkahelyi maszkviselés

koronavírus

Kötelező lesz szeptembertől az orrot és a szájat elfedő maszk viselete a munkahelyeken Franciaországban – jelentette be az egyik legnagyobb francia szakszervezet vezetője a BFM francia hírtelevízióban kedden.

Yves Veyrier, a Force Ouvriere nevű szakszervezet vezetője szerint a maszkokat csak akkor kell viselni, ha többen tartózkodnak egy légtérben. Leszögezte azt is, hogy a francia munkaügyi minisztérium döntése értelmében a maszkokat a munkáltatóknak kell megvennie.

A rendelkezés szeptember 1-től lép életbe.

Francia kutatások azt mutatják, hogy május 9-e és augusztus 11-e közt felderített vírusgócok legalább negyede munkahelyeken alakult ki.

A francia közegészségügyi hatóság (DGS) adatai szerint a vírus elsősorban a fiatal felnőttek körében fertőz, elsősorban az olyan nagyvárosokban, mint Párizs és Marseille. A héten e két városban bővítették azon helyek számát, ahol kötelező a maszkviselés, a kormány pedig rohamrendőröket küldött Marseille-be és a környékére megakadályozandó a rendelkezés elleni tiltakozást.

Franciaországban erőteljesen emelkedett a fertőzöttek száma az elmúlt napokban. A csaknem 67 millió lakosú országban eddig több mint 256 ezer fertőzöttet regisztráltak, a vírus okozta Covid-19 betegségbe mintegy 30 ezren haltak bele.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?