Ferencváros: a Djurgarden másfajta kihívás lesz

fradi

A Ferencváros a svéd bajnok Djurgardent fogadja, míg a pozsonyi Slovan a feröeri címvédő Klaksvík otthonában vendégeskedik a 2020/21-es Bajnokok Ligája-selejtezők első fordulójában.

A magyar bajnoki címvédő Ferencváros kiemeltként várta az első selejtezőkör sorsolását, és alighanem az egyik legveszélyesebb nem kiemelt csapatot kapta ellenfélnek a svéd bajnok Djurgarden személyében.

FTC: veszélyes ellenfél
„Kemény mérkőzésre számítok a svéd csapat ellen, az biztos, hogy teljesen másfajta kihívás vár ránk, mint amelyet a bajnoki mérkőzéseken megszokhattunk. Tudjuk, hogy az idei selejtezőben nincs visszavágó, azaz egy meccsen dől el a továbbjutás, ezért fontos, hogy maximálisan koncentráljunk és a legjobb formánkat tudjuk hozni. Tavaly is megtapasztalhattuk, hogy a Bajnokok Ligájában nincs könnyű ellenfél, ezért mint mondtam, ezúttal sem számítok könnyű mérkőzésre. A Djurgarden bizonyára nem véletlenül lett legutóbb Svédország bajnokaˮ – nyilatkozta a klubhonlapnak Tokmac Nguen, a Fradi norvég támadója. 

Ennek ellenére a hazai csapat számít a párharc esélyesének: egyrészt a magyar bajnok rutinosabb csapatnak számít nemzetközi színtéren, másrészt a mértékadó Transfermarkt nagyjából a duplájára taksálja az FTC játékosainak összértékét, mint a Djurgardenét. 

A 2019-es svéd bajnok korábban még sosem jutott be a csoportkörbe egyik európai kupasorozatban sem, de három fordulót is csak egyetlenegyszer élt meg, még a 2004/05-ös szezonban. A tavasz–ősz ütemű svéd bajnokság 2020-as kiírásában a Djurgarden jelenleg a harmadik helyen áll, hátránya 6 pont az éllovas Malmö mögött.

A Ferencváros összességében három játékosát lesz kénytelen nélkülözni a ma esti párharc során: a sérült Lovrencsics Gergő–Olekszandr Zubkov páros mellett a cserekapus Gróf Dávid sincs ott a keretben.
 

Kozák: Mi vagyunk a jobbak
Hétfőn pozitív koronavírustesztet mutattak ki a Slovan egyik meg nem nevezett játékosánál, de a szlovák bajnok szereplését végül nem befolyásolta az eset. Ez azért is különösen érdekes, mert az égszínkékek múlt szombati ellenfele, a Zlaté Moravce karanténba került az ügy miatt, ráadásul lefújták az élvonalbeli csapatok meccseit a  Slovnaft Cup második fordulójában, míg a Slovan útra kelhetett a Feröer szigetekre...

Mint kiderült, a Slovannál egy játékos és egy stábtag fertőződött meg, ők nem utaztak el a csapattal hétfőn. Nincs ott a mai mérkőzés keretében a Slovannál Moha, Holman Dávid, Erik Daniel és ifj. Vladimír Weiss sem – a szlovák sportnapilap értesülései szerint utóbbi fertőződött meg koronavírussal.

A 18-szoros feröeri bajnok KÍ Klaksvík műfüves pályán fogadja a Slovant. Az északi gárda tavaly az EL-selejtezőkben indult, ahol az előselejtezőt és az első fordulót sikerrel vette, a második körben a svájci Luzern ellen, két 1:0-s vereség után esett ki. „Megfelelő kvalitásokkal rendelkezünk, meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk a jobb csapat – mondta ifj. Ján Kozák, a Slovan vezetőedzője az indulás előtti sajtótájékoztatón. – Bízom benne, hogy a segítségünkre lesznek az elmúlt szezonban gyűjtött tapasztalatok, amikor az EL-ben erős ellenfelekkel is lépést tudtunk tartani. Ezáltal az idei szezonban még erősebbek lehetünk.ˮ

A Fradi mérkőzését a Duna World 19.00-tól, a Slovanét 20 órai kezdettel az STV 2 élőben közvetíti. A továbbjutóról egy mérkőzés dönt. Ha 90 perc után döntetlen az állás, 2-szer 15 perc hosszabbítás következik. (lz, TASR, fradi.hu) 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?