Csallóközi focikörkép: Csallóközkürt a VI. ligában, újra egycsoportos VII. liga

kurt

Nyáron némiképp átrendeződött a csallóközi focitérkép, változott a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség mezőnye. Ami a legfelsőbb osztályt, az AG Sport (VI.) Ligát illeti, a 2020/21-es bajnoki évfolyamban továbbra is 16 együttes küzd a pontokért. Egy emelettel lejjebb, a VII. ligában viszon ezúttal már nem két csoportban (Észak és Dél), hanem csupán egy 16-tagú mezőnyben zajlik a pontvadászat.

Az AG Sport Ligában már nem szerepelnek a felbáriak, akik a VII. ligába jelentkeztek. A VI. liga újoncaként a csallóközkürtiek állnak csatasorba. „A jelentkezések beküldése után a VI. ligába 15, a VII. ligába pedig 17 alakulatot soroltunk be. Mint az köztudott, a 2019/20-as bajnoki idényt a koronavírus-járvány mattolta, a bajnokságok idő előtt értek véget. Nem volt feljutó, sem kieső. A csapatok az új idényben abban az osztályban folytathatják a küzdelmet, melyben a félbeszakadt évadban szerepeltek. Mivel a felbáriak nem éltek a lehetőséggel, ezért foghíjassá vált az AG Sport Liga mezőnye.

Szövetségünk végrehajtó bizottsága foglalkozott a kialakult helyzettel, s a sporttechnikai bizottság a csallóközkürtieknek kínált lehetőséget a felsőbb osztályban való indulásra. A 2018/2019-es bajnokság végeredményéből indultunk ki. Akkor ugyanis a bajnoki címet szerzett alistáliak mögött a csallóközkürtiek végeztek a második helyen. A legutóbbi regulárisan befejeződött bajnokság volt a versenyszabályoknak megfelelő megoldás” – indokolta lapunknak a döntés logikáját Földes Richárd, a területi szövetség sporttechnikai bizottságának elnöke.

A tisztségviselő azt is elmondta, hogy a felnőtteknél az új idényben nem szerepel a nagymagyari FC Roma és a Nagyudvarnok (VII. liga) kollektívája. A nagyudvarnoki futballklub egyébként korosztályos csapatot (U19) nevezett a pontvadászatba. Ugyancsak nóvumnak számít, hogy önállósultak a csiliznyáradiak, akik ezentúl már nem a Szap-Csiliznyárad B csapataként, hanem TJ Ňárad -Csiliznyáradi SE néven szerepelnek a bajnokságban. Földes Richárd pozitívumként értékeli, hogy az ifiknél (VI. liga) a korábbi 7 helyett immár 9 kollektíva csatázik a pontokért. Az U19-es korosztályban az új idényben háromszor mérkőznek meg egymással a kollektívák.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?