Gyűjtik a búzát a magyarok kenyeréhez

Most mindennél nagyobb szükség van a Kárpát-medencei magyar gazdák összefogására, így idén is elindul a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági program!

A Magyarok Kenyere Alapítvány, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által közösen szervezett, idén 10 éves Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar gazdatársadalom segítő szándékú összefogása. A program keretében Magyarország területéről és a Kárpát-medence magyarlakta régióiból ajánlanak fel búzát a magyar gyermekeket segítő szervezetek számára. Különleges aktualitása van ennek a 2020-as esztendőben, amelyet az Országgyűlés a nemzeti összetartozás évének nyilvánított. A NAK és a MAGOSZ – a program közel egy évtizedes sikereihez hasonlóan – idén is számít a magyar gazdatársadalom jótékony adományaira, éljenek bárhol.

A Szlovákiai Agrárkamara és a Gazda PT a Falugazdász-programban idén negyedik alkalommal társadalmi felelősségvállalásával összhangban karolja fel az idei búzaadományok begyűjtését Felvidéken. „A jótékonysági kezdeményezés célja, hogy a Kárpát-medence magyarlakta részein élő adományozóktól, gazdáktól nemzeti összefogással búzát gyűjtsünk. Az így összegyűjtött búzát idén is a családi hagyományokkal működő gútai malomban őrlik meg, a lisztet pedig szétosztjuk a szociálisan rászorultak között” – hangsúlyozza Patasi Ilona, a Szlovákiai Agrárkamara (AKS) elnöke.

A búzaadományokat a falugazdászok által kijelölt gyűjtőpontokon 2020. augusztus 30-ig lehet leadni.

(-r-)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?