Van egy ország, ahol már száz napja nincs új koronavírus-fertőzött

koronavírus

Miközben a világ jelentős részén továbbra is megállíthatatlanul terjed a koronavírus, újabb mérföldkőhöz érkezett a járványkezelésben régóta mintaállamként emlegetett Új-Zéland.

Az országban egy hónappal ezelőtt gyógyult fel az eddig utolsó koronavírusos beteg, és immár századik napja nem regisztráltak új fertőzést.

Új-Zélandon a rendkívül szigorú és korán meghozott intézkedéseknek – többek között a közel kéthetes, szinte teljes kijárási tilalomnak – köszönhetően április végére sikerült megállítani a járvány terjedését, így június elején az elsők között térhettek vissza a rendes kerékvágásba.

Ennél is nagyobb  fegyvertény azonban, hogy azóta is sikerült elkerülniük a vírus újbóli megjelenését, szemben több más  országgal. A környéken sem mindenhol ilyen jó a helyzet, sőt, az ausztráliai Melbourne-ben például a kormány katasztrófahelyzetet hirdetett a járvány miatt, háztartásonként naponta csak egy ember mehet el vásárolni, éjszaka pedig kijárási tilalom lesz, de fellángolt a járvány az vietnámi Danangban is, ahol pedig korábban három hónapig nem találtak új fertőzöttet – írja a 24.hu.

Az új-zélándi hatóságok ezzel eyütt továbbra is elővigyázatosságra intik a lakosságot, szerintünk aggodalomra ad okot, ha az emberek megtagadják a tesztelést, nem követik az alapvető higiéniai szabályokat, vagy elfelejtik használni a kormányzati nyomon követési alkalmazásokat.

„Mindannyian tudjuk, hogy nem engedhetjük meg magunknak az önelégültséget. Láttuk a tengerentúlon, hogy a vírus milyen gyorsan megjelenhet újból, és terjedhet el olyan helyeken, amelyeket korábban sikerült kontroll alatt tartani. Nekünk is fel kell készülnünk az esetleges jövőbeli eset gyors felszámolására” – nyilatkozta Dr. Ashley Bloomfield egészségügyi főigazgató.

(24.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?