BL: Pirlónak jött a legjobban a Juventus kiesése

ronaldo

Már a legjobb 16 között kiesett a Real Madrid, a Chelsea és a Napoli, jöhet a Barca–Bayern negyeddöntő.

Sok minden történt már a Bajnokok Ligája történetében, de arra nem volt példa (és reméljük, évtizedekig nem is lesz), hogy párharcok visszavágóira hónapokig kelljen várni. A koronavírus-járvány mindent felülírt, a nyolcaddöntők közül csupán négyet sikerült befejezni március elején – igaz, ott bombameglepetést keltett a címvédő Liverpool kiesése.

A veszély enyhülésével augusztus elejére visszatért a remény, hogy a csapatok ismét pályára léphetnek, igaz, szigorúan zárt kapuk előtt. Így fordulhatott elő, hogy amíg a magyar NB II-ben futballra emlékeztető hangulat volt, addig a Manchester City, a Juventus, a Bayern München és a Barcelona stadionja kongott az ürességtől.

Pénteken a Real Madrid a lehetetlenre vállalkozott, hiszen a hazai 21-es vereség után nem sok esélyt adtak neki Angliában. Tény, hogy a ManCity támadói életveszélyesek, főleg ha az ellenfél toronymagasan legjobb védője, Sergio Ramos eltiltás miatt csak a lelátóról, öltönyben szemlélhette a meccset. Ez el is döntött mindent, a lyukas védelem ugyanis nem bírta el, hogy világbajnok Raphaël Varane élete talán legrosszabb meccset játszva két gólpasszt is adjon a hazaiaknak.

„Ez a vereség az én lelkemen szárad, vállalnom kell érte a felelősséget” – mondta Varane, aki miatt a City otthon is nyert 21-re és 42-es összesítéssel továbbjutott.

Azért az előzmények ismeretében ez az eredmény nem vágott földhöz senkit. Bezzeg a Juventus! A torinóiak február végén 10-ra kikaptak Lyonban, majd a hazai visszavágón már a 12. percben hátrányba kerültek. Az olaszok 02-nél sem adták fel, Cristiano Ronaldo duplája azonban csak a 21-es sikerhez volt elég – a Lyon idegenben szerzett góllal továbbjutott.

Érdekes
Robert Lewandowski

A NAP JÁTÉKOSA

A hétvége hőse az a Robert Lewandowski lett, akit cseppet sem zavart az öthónapos kihagyás: a februári, londoni gólját szombaton megtoldotta még kettővel, így segítve a Chelsea kiverését. A Bayern München lengyel csatára idénybeli hetedik BL-meccsén 13 gólnál jár, és most sajnálhatja csak igazán, hogy nem osztanak Aranylabdát, hiszen a díj toronymagasa esélyese lehetett volna.

Torinóban jöhetett az égszakadás-földindulás: a klubvezetés azonnal kirúgta Maurizio Sarrit, és a klublegenda Andrea Pirlót nevezte ki a csapat élére. Nem mintha Sarri menesztése ne lógott volna a levegőben, az olasz sajtó hetek ót arról írt, hogy a bajnoki cím megvédése ellenére a szakemberrel elégedetlenek. Július közepén már arról pletykáltak a lapok, hogy a vezetők titokban Mauricio Pochettinóval egyeztettek, noha Sarrinak még két évre szóló szerződése volt. Fabio Paratici sportigazgató nevetséges spekulációnak nevezte mindezt, a kiesés után azonban minden bizonnyal nem mosolygott már annyit.

A Juvéval négy bajnoki címet, egy olasz kupát és két Szuperkupát nyert Pirlo július 30-án tért vissza a klubhoz, hogy az U23-as csapat edzője legyen, de elég gyorsan kinőtte azt a feladatkört.

Szombaton a Bayern München folytatta azt a szenzációs játékot, amit a Stamford Bridge-en is bemutatott. A bajorok akkor 30-ra nyertek, így a visszavágó valóban csak formalitásnak tűnt. A Chelsea a becsületért küzdött, de igazából a sérülések, illetve eltiltások miatt kilenc játékosát nélkülözve a tisztes helyt állásra se nagyon maradt esélye.

Robert Lewandowski keretbe foglalta a meccset, a 10. percben büntetőből, a 84. percben fejesből volt eredményes, a 41-es siker 71-es összesítésbeli továbbjutást ért. „Nagyon örülök a mutatott játéknak. Győzni akartunk, ott folytatni, ahol abbahagytuk. A játékosaim meg is tettél mindezt” – nyilatkozta Hans-Dieter Flick, aki Fabio Capello (Milan, 1992–1993) és Luis Fernández (PSG, 1994–1995) után a harmadik olyan edző, aki megnyerte az első öt mérkőzését a Bajnokok Ligájában.

A hétvége negyedik párharcában a Barcelona az idegenbeli 11 után egy félidő alatt lerendezte a Napolit a Camp Nouban. Clement Lenglet, Lionel Messi és Lius Suárez góljaival már 45 perc után 30-ra vezettek a katalánok, így azt is belefért, hogy a ráadásban Lorenzo Insigne büntetőből szépítsen. A második játékrészben nem esett a gól a Barca 42-es összesítéssel jutott tovább.

A negyeddöntőkre augusztus 12-15-e között egyaránt a lisszaboni Estádio da Luzban kerül sor: szerdán AtalantaPSG, csütörtökön RB LeipzigAtlético Madrid, pénteken BarcelonaBayern München, , szombaton Manchester CityLyon meccsekre kerül sor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?